Отвори врати коледният базар в Сапарева баня, утре вечер е благотворителният концерт

Отвори врати коледният благотворителен базар в Сапарева баня в помощ на деца сираци, самотни родители и деца със специални нужди. Базарът се организира от Община Сапарева баня, със съдействието на дарители и с неоценимия труд на децата, изработили коледни джинджифилови сладки и традиционните сурвачки. Сладкишите са приготвени от момиченцата от подготвителната група към ДГ "Св. Анна" в своеобразната работилница "Кухнята на баба". Сурвачките и коледните играчки са изработени от момченцата в "Работилницата на дядо".

Школата по пиано.

Школата по пиано.

Благотворителният базар ще се провежда и на всички останали мероприятия от коледно-новогодишната програма в Сапарева баня.

Като част от програмата бе и тържеството на Школата по пиано на малките таланти от Сапарева баня, с ръководител Надя Джоргова. Децата представиха своя коледен концерт по пиано и впечатлиха гостите с известни класически и филмови музикални изпълнения. Тържеството уважиха кметът Калин Гелев, председателят на Общинския съвет Иван Куйов, зам.-кметът Славчо Коларски и общинският съветник от Дупница Емил Гущеров. Сапаревобанци имаха възможност да изгледат безплатно постановките "Тигърът" и "Машинописци", представени от ОбДТ "Невена Коканова" – Дупница. На сцената в Сапарева баня играха талантливите актьори Ивайло Захариев, Мария Миради, Виктория Янева и Иван Иванов.

Утре вечер, като част от коледно-новогодишната програма в Сапарева баня, от 17:00 ч. в залата на НЧ "Просветен лъч – 1905" ще се състои и благотворителният концерт, организиран от читалището и Община Сапарева баня. "От деца за деца" – това е каузата на концерта. В благотворителното мероприятие ще вземат участие Смесеният хор към НЧ "Зора – 1858" – Дупница, както и местни фолклорни състави.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien