Оттеглиха жалбата за санирането на бл.2 в „Развесена върба“, всички договори са вече факт

И блок 2 в жк.Равесена върба в Дупница ще бъде саниран по Националната програма, информираха от пресцентъра на администрацията. Той бе одобрен и с осигурено финансиране, но един от участниците в процедурата по избор на изпълнител обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията решението на комисията. До разглеждане на жалбата не се стигна в крайна сметка, след като тя бе оттеглена. "Вече сключихме договор с фирмата за изпълнение на дейностите по санирането, така че сагата там приключи. По първата процедура за 17-те блока, сме подписали вече договорите с всички изпълнители. По втората процедура, която е за още 6 сгради,

Инж.Методи Чимев

Инж.Методи Чимев

имаме сключен един, а въпрос на дни е да подпишем и с другите изпълнители. Сроковете за обжалване изтекоха, така че ще имаме саниране на абсолютно всички блокове изявили желание за безплатното саниране по Националната програма", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Право на финансиране припомняме, че имаха само жилищни сгради с най-малко 36 апартаменти.
"Приветствам активността на сдруженията на собствениците на по-малките жилищни сгради, за които предстои кандидатстване пак по Националната програма следващата година. 22 са вече подадените към нас заявления от общо 44-те сдружения, които бяха подали документи за финансиране по "Региони в растеж". 8 са вече обработени и изпратени за последващата процедура до Областна управа в Кюстендил", допълни инж.Чимев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien