Оттеглиха докладната за нов конкурс за шеф на Общинската болница в Дупница

Председателят на Общински съвет-Дупница Костадин Костадинов оттегли внесената от него докладна, свързана с решение за провеждане на нов конкурс за възлагане на управлението на МБАЛ “Свети Иван Рилски” ЕООД. Костадинов направи това още в началото на днешното 4-то редовно заседание на местния парламент. Като мотив, той изтъкна няколко юридически пропуска. Припомняме, че внасянето на тази докладна се наложи, защото според Здравната комисия към ОбС, сегашният шеф д-р Таушански е нелегитимен. Здравната комисия към ОбС е разгледала жалбата на другия участник в конкурса Даниела Ильова и бе с предложение да се предприеме процедура по нов, трети избор на Управител за 8 май тази година. Причината, поради която за 3-и път най-вероятно, ще се стигне до избор е липсата на магистър по медицина в изборната комисия, както и дадения кратък срок за подготовка на 3-годишната визия за управление на болничното заведение. Според комисията, д-р Първан Дангов не е отговарял на това условие, тъй като не попадал към т.нар. хуманитарни лекари и това на практика превръщало изборът на д-р Таушански в нелегитимен.

На заседанието на местния парламент бяха дошли и част от персонала на общинската болница, както и зам.шефът на заведението д-р Крум Бунев. Веднага, след като Костадинов оттегли докладната си, те напуснаха залата видимо доволни.

Print Friendly

2 Коментари на Оттеглиха докладната за нов конкурс за шеф на Общинската болница в Дупница

  1. безпристрастен // 27.03.2015 в 11:13 // Отговор

    А вие като ,че сте легитимни ?! Хлебоядци !!!

  2. Бандата на Лефтеров в която влизат Слон Балон и онзи кречеталото Попо искат да затрият общ болница от години, ама некой ги спре днеска.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien