Отпуснаха 557 хиляди лева на Дупница за ВиК-мрежа за социалните жилища

ПУДООС одобри молбата на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев за отпускането на безвъзмездна финансова помощ в размер на 557 244,10 лева за ВиК-прилежаща инфраструктура към предстоящото изграждане на социалните жилища в Дупница, похвалиха се от общинския пресцентър. Припомняме, че Дупница е един от 4-те града в страната, които спечелиха пилотен проект по оперативна програма регионално развитие за изграждането на такива жилища, като е и с най-висок бюджет – 6,397 млн лева за дейностите. През месец декември, по предложение на инж. Чимев Общински съвет-Дупница прие да се отправи такова искане до ПУДООС за въпросната сума и тя е била утвърдена днес.

Следващата седмица ще бъдат отворени ценовите оферти на подалите документи за изграждането им на територията на бившите военни казарми. Точната дата и час ще бъде обявена от Комисията, която в момента работи по техническите задания, предложени от участниците. Оферти са подадени от 6 фирми.

На 16 декември миналата година Методи Чимев подписа анекс с Министерство на регионалното развитие за сумата от 6 397 746, 32 лева за изграждането на 15 сгради, където ще бъдат настанени 150 домакинства.
Освен Дупница, другите три одобрени града са Девня, Видин и Варна, като отпусната сума бе 5 млн. лева за всеки от 4-те града. На обявената тогава поръчка за избор на изпълнител в Дупница обаче не се яви никой, като причината бе в недостатъчния финансов ресурс за изграждането на подобно мащабно начинание. По молба на Чимев за увеличаване на сумата, комисия от ОПРР установи, че наистина тази сума е недостатъчна и осигури допълнително финансиране в размер на още 1,3 млн лева.

Пусковият срок на жилищата е 31 май 2015 година.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien