Откриха скейт-парка в Дупница! Инж.Чимев: Другият терен ще бъде изкуствено игрище за футбол (СНИМКИ)

Новоизграденият скейт-парк в Дупница бе открит официално днес с водосвет за здраве и благополучие. Ритуалът бе воден от отец Георги Паликарски, който благослови всички присъстващи, освети съоръженията и пожела безаварийно ползване от децата и младежите. На освета присъстваха кметът на Общината инж.Методи Чимев, зам.кметът по социалните дейности Крум Милев, изпълнителите на площадката Мирослав Бонев-мениджър и Илиян Зоров-Управител на "Азимут спорт", както и над 40 деца и младежи, които всекидневно вече ползват съоръженията със скейтове, ролери и колела.
"Бях поел ангажимент към тези деца и младежи за реализацията още миналата година. Оказа се в реалност, че не е толкова лесно, както си го мислехме. Важното е, че виждате какво сме направили и как се използва почти денонощно от нашите деца. Какво по-хубаво от това да практикуват този атрактивен спорт, да имат свое място и да се забавляват", коментира инж.Чимев. "И тъй като апетитът идва с яденето, ще продължим разширяването на терена тук. Започваме проектиране за изграждането на изкуствено футболно игрище с размери 40 на 20 метра в съседство със скейт-парка. Тук игрището от години е ползвано за футбол, така че една изкуствена настилка, осветление и ще се превърне в много хубаво място за отдих и развлечение. Ще се опитаме още през следващата година да реализираме намерението", допълни инж.Чимев. Младежите, които преди 14 месеца инициираха с подписка до инж.Чимев искане за изграждането на подобен парк изказаха благодарности за реализацията: "В Югозапада има две площадки с професионални съоръжения – Самоков и Дупница. Вече ни идват на гости скейтъри от Благоевград и Симитли, които са очаровани. Благодарим за придобивката".

IMG_8390 IMG_8392 IMG_8397 IMG_8402 IMG_8403 IMG_8405 IMG_8407 IMG_8408 IMG_8411 IMG_8415 IMG_8417 IMG_8418 IMG_8419 IMG_8422

Print Friendly

7 Коментари на Откриха скейт-парка в Дупница! Инж.Чимев: Другият терен ще бъде изкуствено игрище за футбол (СНИМКИ)

  1. А ЗАЩО НЕ НАПРАВИТЕ СВЕСТЕН ПЬТ ЗА ГРАДСКАТА ГРАДИНА

  2. Оля Васева // 12.09.2017 в 12:52 // Отговор

    Честито да им е на децата и да карат без контузии.Синът ми вече по малко седи на компютъра а почти през целия ден кара колело на Скаутското и скейборд.Може да помислите господин кмете и за любителите на колелетата и изградите площадка и за тях.Браво и успехи.

  3. Какви са тия сокчета, къде са бирите??

  4. Живеещите в района се оплакват от силен шум.

  5. анонимен // 14.09.2017 в 9:50 // Отговор

    Сега ще разберат живеещите в района, какво означава в близост до къщите им да бъде този скейт-парк.Особено лятото,когато няма да могат да заспят до 1-2 часа през нощта.Какво лошо имаше да се направи в района на парк Рила.

  6. Аман от стеняла и мрънкачи.Шумно било.Живея там и няма никакъв проблем.А колко години се риташе и нямаше проблем,сега било проблем.Само дуднете и мрънкате.А има по 50 и 60 деца и не правят нищо и се забавляват.Какво лошо има в това.Проблем наистина има ама той не с тези деца с наркоманите които се събират при гаражите.Махнете си незаконните гаражи и после стеняйте.Не ви се отвори парашута да се направи паркинг там и сега пищите.Аман.Айде и футболната площадка да се направи и ще стане супер.Много ви здраве Коце Майсторо

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien