Откриха пистолета на самоубилия се дупничанин Данаил Божилов у 74-годишен бивш военен, взел му и…цигарите

Дупничанинът Данаил Божилов, който бе открит мъртъв в парк „Лаута“ в Пловдив, категорично се е самобуил. Пистолетът му е намерен в бившия военен Симеон Стоев на 74 години. Той пръв видял трупа, обявиха на пресконференция, на която присъстваха главният секретар на МВР Младен Маринов, шефът на пловдивската полиция Атанас Илков и прокурори от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Военният е обвинен в незаконно притежание на оръжието на Божилов и на още един незаконен пистолет. За капак, освен че откраднал оръжието, той задигнал и цигарите на самоубиеца. Бившият военен е арестуван за 72 часа. Симеон Стоев живее с дъщеря си. На пресконференцията го описаха като човек, който не е клошар, но е вещоман. Преди време му е отнето разрешителното за притежание на оръжие.

Другият пистолет, който е открит у него, също е незаконно притежаван. Оръжията са били скрити в тайник между печката и пода. Разследващите обясниха още, че при първия оглед е била намерена гилзата от законно притежавания пистолет Берета, с който Данаил Божилов се е самоубил. Балистичната експертиза е доказала това.

Данаил Божилов

Данаил Божилов

В предсмъртното си писмо Божилов категорично посочва, че има финансови задължения и пише, че ще се самоубие. "От втория ден не сме имали съмнения, че това е самоубийство", казаха още полицаи и прокурори. Били са взети натривки от ръцете на Божилов, както и от тези на човека, откраднал пистолета. Всъщност барутните частици, които са били по ръцете на крадеца, са го издали и вчера е било предприето обискиране на дома му.

На бившия вонен ще бъде назначена психиатрична експертиза, която да докаже има ли психични отклонения. Освен всичко това има свидетели, които са видели как Симеон Стоев, който първи открива трупа, отива до него, навежда се и взима нещо.

Тялото на 43-годишния бивш гребец бе открито с една прострелна рака в сърцето. Първата версия на полицията беше, че става въпрос за убийство. Дни след това обаче разследващите бяха категорични, че Божилов се е самоубил и освен предсмъртното писмо има и други доказателства в тази насока.

Print Friendly

2 Коментари на Откриха пистолета на самоубилия се дупничанин Данаил Божилов у 74-годишен бивш военен, взел му и…цигарите

  1. Abe tezi sa po dobri ot Horeishio Kein

  2. Фа ограбиш мъртвец не беше ли грях?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien