От следващия месец ще настаняват в новите жилища на Дупница, облагородяват целия квартал

В началото на месец септември ще започне настаняването на семействата и домакинствата, които са одобрени за новоизградените социални жилища на територията на бившите казарми. Списъкът с одобрените е ясен, след като нарочна комисия с участието на общински съветници утвърди мераклиите. "Там проблемът ни е свързан с инфраструктурата. Той беше като допълнителен обект за финансиране. Проведох една дузина срещи с министри, но в крайна сметка бе поет ангажимент до края на този месец да бъде осигурено финансирането. След което в рамките на 60 дни трябва да бъде реализирано всичко заложено в квартала. Имаме изпълнител, така че с пристигането на парите се започва", обясни инж.Чимев на пресконференцията днес.

"Да, разбрах за недоволството на жителите от района на жк. Чавдар войвода. Там дупките не са от днес или вчера, а са от години. В списъка за рехабилитация е заложена част от квартала и ще бъде ремонтирано по график. Този проблем всъщност там нямаше да го има, ако бе осигурено финансирането за инфраструктурата на социалните жилища през месец май, когато ги очаквахме. Тъй като по проект е заложено облагородяването на целия квартал и именно оттам ще се възстанови и ул. Велико Търново и други в района прилежащи улици", допълни градоначалникът.

Print Friendly

3 Коментари на От следващия месец ще настаняват в новите жилища на Дупница, облагородяват целия квартал

  1. дупничанин // 19.08.2015 в 23:47 // Отговор

    Дано да доживеем да видим ремонтирана улица Велико Търново,че в момента е нещо наподобяващо на всичко друго но не и на улица

  2. Гражданин // 20.08.2015 в 8:07 // Отговор

    Тази песен за рехабилитация на квартала я знаем – пее се всяка година, особено преди избори! Досега няма нищо реализирано, но има много оправдания! Освен това какъв е смисълът от ремонт на улицата, след като през ден В и К Дупница копае в квартала поради стари аварирали тръби?

  3. DA G O DUHAT VSI4KI .

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien