От Общинската болница в Дупница: Ще продължим да лекуваме въпреки унижението, докато можем

Ръководството на МБАЛ "Св.Иван Рилски"-Дупница излезе днес с декларация срещу готвената реформа от здравния министър Петър Москов, касаеща свиването на една трета от капацитета на болничното заведение. Особено тежък удар, не само за лечебното заведение, но и за Дупница е 50процентното намаляване на легловата база в детско отделение, което се слави като най-доброто от към специалисти в Югозапада. Публикуваме цялата декларация без редакторска намеса:

"Остро възразяваме против несправедливото орязване на болнични легла и поставянето на здравеопазването в Дупница в унизително положение! Въведената здравна карта не отчита справедливо потребностите и реалната дейност, извършвана дълги години в общинска болница „Св. Иван Рилски” и ни поставя до стената в момент на реформиране и стабилизиране на болницата. Намаляването на легла във водещи отделения, като педиатрично, нанася удар върху възможността да оказваме здравна помощ на населението от целия регион на бившата Дупнишка околия – в нашата болница се лекуват жители на общините Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Рила и Бобошево, което се доказва със статистика. 10 000 души годишно получават здравни грижи в МБАЛ „Св. Иван Рилски”-Дупница като немалка част от тях нямат никаква друга алтернатива за лечение. Ще продължим да оказваме медицинска помощ на нашите пациенти и при тези унизителни условия, докато можем.
Призоваваме нашите пациенти за подкрепа и всички институции да преразгледат крайно несправедливото разпределение, наложено с новата здравна карта за област Кюстендил!
Оставаме в готовност да защитим нашата болница и интересите на пациентите ни с всички сили и средства и заедно с колегите ни от цялата страна"

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien