От „Марек Юнион-Ивкони“ обявиха целите в Шампионска лига

“Марек Юнион-Ивкони” даде пресконференция днес за предстоящото участие на клуба в “CEV DenizBank Volleyball Champions League 2015”. Пред медиите застанаха мениджърът на клуба Людмил Найденов, старши треньорът Найден Найденов и капитанът Гьорги Гьоргиев.

“Въпреки проблемите в българския волейбол и най-вече на клубно ниво, направихме отново всичко възможно, за да участваме в най-силното първенство на Стария континент. Във финансово отношение не сме съизмерими с другите клубове участници и нямаше как да задържаим най-добрите ни играчи. Политиката ни е да развиваме младите момчета от школата и да израстват, което продължаваме да правим. Най-важното за нас е, че момчетата ще могат да се докоснат до най-големите играчи в света и да почувстват атмосферата и тръпката от срещата с такива отбори. Разчитаме на логостична подкрепа от Българска федерация волейбол за мачовете в Самоков, където отново ще играем домакинските си срещи. Знаете, че участието ни в Шампионска лига реално подпомогна осигуряването на финансиране за спортна зала в Дупница, която да отговаря на международните изисквания за провеждане на срещи от такова ниво и защо не догодина, ако станем отново шампиони вече да сме в новата зала. За съперниците ни – Ястрижебски (Полша) и Локомотив (Русия) е излишно да коментираме каквото и да било. Те са грандове в европейския волейбол и за нас ще бъде чест да се изправим срещу тях”, коментира Людмил Найденов.

“Всяка година целта ни е да играем добре и развиваме младите ни момчета. Трупането на опит в мачове с отбори като Каи, Локомотив и Ястрижебски е възможност за израстването на тези момчета, които след няколко години да попаднат в националния отбор. Като треньор няма как да не искам да играем по-добре и по-добре и да трупаме победи, но сме наясно с реалността. Затова наблягаме на работата с младите. Целта пред момчетата е да играят и изпитват удоволствие от сблъсъците с нашите именити съперници”, допълни наставникът Найден Найденов.

“Знаем кои и какви играчи играят при съперниците ни. За нас е удоволствие да бъдем част от европейския елит за 3-а поредна година. Ще играем за победа във всеки двубой, защото от тези срещи няма какво да губим, а само да спечелим”, лаконичен бе Гьоргиев.

На официалната пресконференция бяха представени и партньорите на клуба за новия сезон.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien