От ГЕРБ посочиха „мащабните“ инвестиции на Първан Дангов, направеното и парите…ги няма

„Г-н Дангов реализира „мащабна“ инвестиционна политика по време на своето управление. Той построи старчески дом, открит от него и г-жа Масларова. Същият обаче имаше само дограма и стени. Г-н Дангов построи морга, която я няма и до днес. Парите също ги няма. Г-н Дангов построи подпорна стена на ул. „Рилски манастир“. Парите ги няма, но и стената я няма. Г-н Дангов откри пречиствателна станция за питейни води. Тази пречиствателна станция и до ден днешен не функционира и парите ги няма. Малко по-късно г-н Станишев откри магистрала „Струма“, само че г-н Борисов после я построи и откри наново. Тя не беше построена, когато я откриха. Тези „мащабни“ инвестиционни проекти, реализирани от г-н Дангов, очевидно предстоят и имат желание да ги реализират в Дупница. Това е промяната и лицето на промяната.“ Това заяви по време на пресконференция лидерът на ПП ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов.

От ГЕРБ досега спазваха стриктно добрия тон и по време на цялата кампания не отправиха и не оплюха нито един от опонентите си. От ГЕРБ предпочетоха да влязат в тона на градивен дебат, за разлика от кандидата на БСП, който избра стратегия на арогантност, лъжи и несъстоятелни атаки.

Константинов благодари на всички, които са гласували и подкрепили ПП ГЕРБ. „Това, което ни изненада бе огромният брой невалидни бюлетини, който е в пъти над средностатистическия за страната, които ни лишиха от няколко съветници. Имаме сигнали, че в много от секциите броенето не е било коректно и в част от секциите протоколите са съставени под натиск. Имаме опасения за коректното отразяване на вота като цяло“, заяви Константинов. „Нямаше да сме толкова бдителни, ако с очите си не го бяхме видяли в изборната нощ, че хора от щаба на г-н Дангов провеждаха партизанска акция в Общинска избирателна комисия. Представям си какво се е случвало в другите секционни комисии, където са били другите „партизани“, изрази своите опасения той.

Константинов посочи, че очевидно с манипулации, шантажи и внушения, се цели да се превземе общинското ръководство на Община Дупница. „Какво е толкова ценно в тази Община за „партизаните“? В предизборната си кампания г-н Дангов твърдеше, че трябва да извърши промяна. Промяна за какво? Всички знаем, че той е бивш кмет и че той е създателят на „дупнишкия модел.“ И още не можем да възстановим напълно имиджа на община Дупница от неговия и от следващия мандат. Очевидно сме длъжни да напомняме на хората какво се случи“, коментира лидерът на ГЕРБ – Дупница.

„Г-н Дангов непрекъснато се хвали с това в какво здравословно състояние оставил Общината и че бил изплатил заеми на предишните управляващи. Заемът, който изплати г-н Дангов, бе 700 000 лв. Г-н Чимев изплати 20 млн. лв. заеми и дългове. Това са очевидно възможностите на нашия опонент“, подчерта Ивайло Константинов. Той заяви още: „Г-н Дангов не се посвени да обяснява още на времето как ГЕРБ ще санира блоковете, но ще отнеме апартаментите на хората. Не се посвени да лъже хората в ж.к. „Бистрица“, че ГЕРБ ще започне ремонта на инфраструктурата, но няма да го довърши, защото няма пари за това. Не се посвени да сипе хули и обиди, абсолютно недоказани твърдения за всеки един от нас. Очевидно е подготвял почвата за днешния ден, в който всички тези манипулации и хули продължават в пълен мащаб.“

Ивайло Константинов каза още: „Ще съобщя една неприятна новина за БСП: в този състав, в Общинския съвет вече има силно дясно мнозинство. И ще ги попитам: как точно г-н Дангов ще управлява при това дясно мнозинство и при дясното управление на г-н Борисов?“

20191029_110318(0)-1По време на пресконференцията кандидатът за кмет инж. Методи Чимев благодари на всички дупничани, които са подкрепили него, ПП ГЕРБ и листата със съветници. „Искам да поздравя и колегите, които участваха в надпреварата за кметския пост. Кметът е една институция, която не е на определен кръг хора, а на цялата община и населени места. Кметът трябва да има ясното съзнание, че отминавайки изборният ден, ангажимента му не е само към групата, която го е подкрепила, а и към останалите“, подчерта досегашният градоначалник на Дупница. Методи Чимев коментира и внушенията, които опонентите не са спирали да правят в с. Джерман относно депото. „Като управници, трябва да имаме ясното съзнание, че това е проблем не на населеното място, а на региона, и трябва да се работи в посока да бъде решен. И само в последната година това струва на Община Дупница близо 1,5 млн. за извозване на битовия отпадък“, коментира Чимев. Той припомни и ситуацията от преди около 2 месеца с пожара под магистралата, на входа на с. Джерман. „Където г-н Дангов има ясно отношение към фирма и собственик. Тогава не чух коментар – опасно ли беше, страшно ли беше. Или просто това не беше удобно за коментиране“, попита Чимев.

„Когато излизаш и убеждаваш някого – или показваш какво си направил, или казваш как ще го направиш. С ясното съзнание сме, че това, което сме направили, е имало и забележки. Но от другата страна чувах: тук ще увеличим пенсии, там ще намалим данъци – само че това не е програма. Това е стрелба в тъмното и хвърляне на голи обещания. Пенсиите не вдига кметът, а данъка кметът може да предложи, но решението е на Общинския съвет. Не чух някъде от г-н Дангов конкретика – като намерения за проект, за решаване на какъвто и да е проблем, като проведени разговори с институции“, коментира още инж. Чимев. Той бе категоричен, че в ситуация, в която кметът е от един отбор, а централната власт – от друг, обикновено нещата зациклят и не се случват.

„Ние имаме вече реализирани и входирани за продължаване проекти, в резултат на проведените ни разговори. Визирам продължението на проекта в ж.к. „Бистрица“, визирам проектите за местността Кулата и Младежкия дом. Те не са само на хартия, те са вече одобрени и предстои отпускане на средства“, посочи Чимев. Той подчерта, че от другата страна не е чул нищо подобно. „Не чух методика как ще се случат нещата, а чух едни теми, които е модерно да се използват. Когато говорим за програма, човек трябва да бъде максимално коректен пред тези, пред които се изправя и обещава, че ще прави нещо. Затова аз нямам грам притеснения да приканя г-н Дангов: ако иска да си поговорим по конкретни теми и намерения, да седнем като хора експерти, защото говоря с ясното съзнание, че след като човек е бил кмет на община, се предполага, че е експерт, и че е наясно с темите, по които сяда да говори. Вярвам, че конкретиката за нашите съграждани е важна и това е нещо, което би ги убедило кой е вариантът, който биха избрали“, заяви в заключение инж. Методи Чимев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Print Friendly

1 Коментар на От ГЕРБ посочиха „мащабните“ инвестиции на Първан Дангов, направеното и парите…ги няма

  1. Многоооо закъсня тази пресконференция…!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien