От ГЕРБ-Дупница искат оставката на Владимиров в петък за скандала в Бобов дол

Дали председателят на ОбС-Дупница ще подаде оставка или не, ще стане ясно в петък на сесията на местния парламент. Както е известно вече, съветниците от ГЕРБ излязоха с декларация до инж. Владимир Владимиров и другите 3-ма съветници от “Лидер” във връзка с избухналия скандал за корпоративен вот в Мини “Бобов дол”. Владимиров е заместник-председател на “Лидер”, и зам.изпълнителен директор на ТЕЦ “Бобов дол”, а в записа направен от скрита камера на Нова телевизия се вижда, как работници на мините са убеждавани да гласуват за Коалиция за България. От ГЕРБ поискаха Владимиров да хвърли оставка заради скандала. Декларацията до местния парламент ще бъде изчетена в петък. “За никого в нашия град и в нашата община не е тайна, че от седмици работниците и служителите в ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол” са принуждавани от своите ръководители да гласуват за колацията около БСП – „Коалиция за България”. Натискът се упражнява с различни похвати, като всички те са напълно незаконни. Работниците и служителите в ТЕЦ-а и мините са уговаряни, заплашвани с уволнение, а също така към заплатите им са изплащани добавки, което по същество е купуване на гласове…

В общинския съвет на Дупница има четирима служители на отговорни позиции в ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол”– всичките представители на партия „Лидер”. Сред тях е и Председателят на общинския съвет Владимир Владимиров, който като зам.-изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобов дол” доказано участва в схемите за натиск и упражняване на корпоративен вот в полза на БСП. Недопустимо е общински съвет Дупница да има за председател подобна личност! Ето защо ние настовяме за незабавната му оставка като председател на общинския съвет, а също така го призоваме да напусне съвета. Това е единственият начин да съхраним авторитета на общински съвет Дупница в създалата се ситуация.

Призоваваме останалите трима съветници от „Лидер” публично да се разграничат от действията на своето ръководство в ТЕЦ „Бобов дол” и престъпните практики на г-н Владимиров. Ако не го направят, ще настояваме и за тяхната оставка”, се казва в част от декларацията.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на От ГЕРБ-Дупница искат оставката на Владимиров в петък за скандала в Бобов дол

  1. ИЗГОНЕТЕ ГИ ВСИЧКИ ДО ЕДИН.ГОЛЕМИ МРЪСНИЦИ СА.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien