ОТ ДНЕС! Кметът забрани ползването на барбекютата в Парка за непълнолетни без придружител, санкциите са за родителите

Това е постоянна гледка след уикендите в Парка.

С оглед на зачестилите прояви на агресия и унищожаване от страна на непълнолетни и малолетни в района на Парк "Рила", със заповед от днес на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев се въвежда ограничителен режим на територията на Парк "Рила". Заповедта е на основание Закона за местното самоуправление и местната

Инж.Методи Чимев

Инж.Методи Чимев

администрация и съгласно "Закон за закрила на детето" Забранява се ползването на барбекютата в Парка след 20 часа на лица до 14-годишна възраст и до 18-годишна възраст след 22 часа без родител (настойник, попечител или друго лице, полагащо грижи за детето) за придружител. При невъзможност на гореизброените, които полагат грижи за детето да го придружат, са длъжни да осигурят пълнолетно дееспособно лице за негов придружител, който също носи отговорност. Категорично се забранява употребата на алкохол на лица до 18-годишна възраст. При нарушаване на забраната – административно-наказателна отговорност се носи от родителя (настойника, попечителя или лицето, полагащо грижи за детето). При установено нарушение, незабавно ще се уведомяват органите на РУ-Дупница, Дирекция "Социално подпомагане" и отдел "Закрила на детето".

Print Friendly

4 Коментари на ОТ ДНЕС! Кметът забрани ползването на барбекютата в Парка за непълнолетни без придружител, санкциите са за родителите

  1. Толкова ли е сложно да се хване злосторника и да заплати ЩЕТИТЕ? Защо само констатирате ЗУЛУМИТЕ с изпочупени пейки,изпочупена дървена ограда при парка,изпочупени детски люлки и т.н.? НАЛИ има общинска полиция и камери и щом това са общински обекти вземете МЕРКИ г-н КМЕТЕ! До кога ДУПНИШКИТЕ ХУЛИГАНИ ще съсипват това което е направено . ТА НАЛИ ТОВА Е С НАШИ ПАРИ правено.

    • Христо Апостолов // 18.07.2019 в 21:22 // Отговор

      Общинска полиция няма от 22-23 години, защото законодателството се промени. Келешите се хващат, и на място и със записи от камерите, но законът е така устроен, че непълнолетните не възстановяват поломеното. Нито родителите им. Това е реалността, това са законите. Идиотско, но е факт.

  2. Публикувайте имената на тия келеши. Публикувайте снимки от камерите как чупят. Дайте гласност кои са тия и да ги видят всички. Защо слагахте камери!?

  3. Па тогава да пратя и моите келеши да чупят безнаказано и да се учат на вандалщина ? Да се учат да стават големи мъже /дупнишки бабаити / по този ненаказан начин.С какво да ги спра и възпитавам да не правят така като никои нема да ги накаже ????Даже ще ги толерирам !!!!!!!!!!Шибани закони !!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien