От БФВ се изгавриха с Купата на България, Марек Юнион-Ивкони домакинства в Сливница

Поредното безумно решение на Българска федерация волейбол бе взето днес. То се отнася за финалната част от турнира за Купата на България при мъжете. След като на няколко пъти бяха променяни датите за провеждането на срещите, днес те най-накрая станаха ясни. Турнирът ще се проведе от 20 до 25 април с участието на осем отбора, седем от Суперлигата и един от Висшата лига, достигнали до финалната фаза. Със слабата си организация БФВ се е славила винаги, като показа вече нагледно и на цяла Европа как не трябва да се организира дори един жребий.

Регламентът предвижда участниците да бъдат разделени в две групи по четири тима, като домакини на срещите ще бъдат залите в Добрич на "Добруджа" и Сливница, където "Марек Юнион-Ивкони" играе домакинските си срещи и реално се явява един от домакините. В същото време, в Наредбата пък е ясно казано, че ще бъде 5-дневен турнир с домакин… един град! Решението да бъде на две места все пак има своето достойнство и решението за тази промяна е наложителна. В двата потока се играе всеки срещу всеки, първите два продължават във финалната четворка. Безумното е, че след това финалистите се събират за полуфиналите и финала в зала "Добротица" и първите два отбора от групата в Сливница ще трябва да бият цял ден път и на следващия ден да играят срещу отборите, които вече са в Добрич, тренирали и играли в залата, и без да се налага да бият над 500 км път. По този начин облагодетелствани ще бъдат именно двата тима от групата в Добрич.

Програмата предвижда изиграването на срещите от груповата фаза да бъде на 20-и, 21-и и 22-и април. На 23-и отборите от Сливница ще пътуват за своя сметка до Добрич и на следващия ден ще излязат в полуфиналните срещи на практика без нито една тренировка. В Наредбата на БФВ от края на януари тази година пък е казано, че турнирът ще се проведе от 6-и до 10-и май.

Разпределението на отборите в групитеа ще стане чрез жребий, който ще бъде теглен след 5 април.

За тазгодишното издание на турнира има промяна, като някои от най-добрите ни волейболисти от чужбина ще участват в турнира. За тази цел от федерацията разрешиха на всеки от отборите във финалната фаза да картотекира до трима играчи, които са били зад граница. Решението за провеждане на срещите да бъде от 6-и май бе много добро, тъй като щеше да даде възможност на повече българи зад граница да се включат и надпреварата да стане по-атрактивна. Изтеглянето за по-предна дата пък очевидно е продиктувано от подготовката на националния отбор-мъже, което пък показва липсата на синхрон с програмата на националния селекционер Пламен Константинов.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien