От Административен съд-Кюстендил коментираха становището на Ивайло Константинов за изборите в Дупница

Във връзка с публикации в медиите, свързани с изявление на Ивайло Константинов – председател на общинската структура на ГЕРБ в гр. Дупница, че изборите за общински съветници в Дупница трябва да се касират, ръководството на Административен съд-Кюстендил излезе с позиция на официалната си страница. В прес-материалът си, Административен съд казва: "Изявления с такова съдържание по висящи дела са недопустими. Целта е формиране на предварителни очаквания сред гражданите за изхода на съдебното производство, което представлява форма на манипулация на общественото мнение. Подобни прояви на политическо говорене представляват опит за въздействие върху съда, както и за дискредитиране на независимостта на съда. Независимостта на съдебните органи е основен принцип на правовата държава и апелираме за стриктното му спазване от политиците и медиите."

Любопитното е обаче, че от Административен съд едва сега въобще реагираха на подобно становище от политик. Досега се изказваха политици от много партии от цялата област за касиране на различните местни избори по общини и села, но от съда нямаше реакции.

Очаква се днес или в началото на следващата седмица, Административен съд да се произнесе по делото за касиране на изборите за местен парламент в Дупница.

Какво каза Ивайло Константинов на пресконференцията в сряда, прочете ТУК

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien