ОТ 66 общини! Дупница е с 2-ото най-голямо финансиране от Световната банка за здравен проект за деца

Изключително важен проект спечели Дупница, обявиха днес на пресконференцията кметът инж.Методи Чимев и експертът по социални дейности в Общината Нина Александрова. Той касае назначаването на 32-ма медицински работници за работа с деца и родители и е финансиран от Световната банка. "С гордост може да обявим, че след приключването на стария проект и постигнатите резултати, от всички 66 общини, ние сме с 2-о финансиране след София, което е една отлична оценка за

Нина Александрова

Нина Александрова

изминалия проект и предоставените услуги. Далеч след нас са Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Кюстендил и другите. 800 000 лева е сумата за Дупница за новите безплатни услуги, които ще предоставяме за децата и родителите. Ползите мопжете сами да ги прецените. С нашия рехабилитатор дори възобновихме часове в училища за лечебна физкултура срещу гръбначните изкривявания. Проектът е за 24 месеца, като имаме уверение на министерството, че след това ще стане делегирана дейност, така че това може само да ни радва", коментира Александрова. "В случая говорим за напълно безплатни здравни услуги за тези деца и семейства. Само за информация, над 200 деца и семейства са се възползвали от изтеклия проект от месец септември 2014 година до края на миналата. А общо 1448 са децата, които са минали през профилактични прегледи. Така че, мога да обявя този проект за изключително ползотворен", допълни инж.Чимев.

По тази програма ще бъдат назначени педиатри, гинеколог, акушерка, стоматолог, социални работници, психолози, медиатори, детегледачки, специален педагог, медицински сестри, педагог, рехабилитатори. В края на април или началото на месец май ще бъдат обявени условията и критериите за участие в конкурса за тези позиции.

Print Friendly

1 Коментар на ОТ 66 общини! Дупница е с 2-ото най-голямо финансиране от Световната банка за здравен проект за деца

  1. Дупничанин // 13.01.2016 в 0:50 // Отговор

    Е такива неща ми с4е четат. Стига с тея катастрофи, убийства. Браво за отлично свършената работа на който трябва. От това което чета разбирам че поне здравеопазването за децата става както преди демокрацията- напълно безплатно. Ето на това казвам Б Р А В О!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien