От 1-и юни започва набирането на персонал за ЦНСТ в Дупница

 От 1-и май стартира подготовката по изготвянето на критериите към всички длъжности, които ще се разкрият в Центъра за настаняване от семеен тип „Надежда“ в Дупница, информираха от пресцентъра на Общината.
2013-12-17 11.24.32
Персоналът ще бъде от 10 човека и включва ръководител, социален работник, възпитатели, психолог, медицинска сестра, детегледачи и хигиенисти.

Ще бъдат определени и резерви за длъжностите, предвид специфичната работа. След изготвянето на критериите за бъдещия персонал ще бъде обявен и конкурс. Избраните ще преминат обучение, тъй като се касае за грижи на деца със сериозни здравословни проблеми, нуждаещи се от 24-часово наблюдение, като повечето не са в състояние да се самообслужват.

Както е известно, Центъра бе открит официално на 17-и декември 2013-а година. Той намира в близост до бившите казарми в града и бе открит десетина дни по-рано от предвидения краен срок. Бюджетът на проекта е на стойност 737 491.51 лв. Това е 100 % безвъзмездна финансова помощ, а финансирането е от Оперативна програма „Регионално развитие“.
2013-12-17 11.29.09
Предвижда се в ЦНСТ Дупница да се настанят 12 постоянно живеещи деца и има възможност за настаняването на още 2 по спешност. За тях ще се грижи персонал до 10 човека, подбрани по специална методика в зависимост от идентифицираните нужди на бъдещите обитатели на центъра.

Димитър ИКОНОМОВ
 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien