Остра нужда от специалисти в Дупница, отчита шефката на Бюро по труда

В региона се изпитва остра нужда от специалисти, заяви пред Радио „Фокус” Наташа Илиева, директор на Дирекция „Бюро по труда” – Дупница. Тя посочи, че става въпрос за шлосери, фрезисти, заварчици и стругари. „Това са специалисти, които се търсят от работодателите, но на територията на Кюстендилска област няма учебно заведение, което да подготвя такива кадри. Намирате на подобни специалисти е много трудно”, обясни Наташа Илиева. Поради тази причина се търсят работодатели, които да обучават младежи по тези специалности, за което се получават и субсидии. „Имаме много места по схемата за младежка заетост.
Това са работни места за младежи, които ще бъдат наети за обучение при даден работодател по съответна професия, както и младежи вече с професия”, заключи Илиева.

Print Friendly

8 Коментари на Остра нужда от специалисти в Дупница, отчита шефката на Бюро по труда

  1. Остра нужда от специалисти: Заплата – 450 лева !

  2. В Дупница заплатите са заковани – най-ниските, искат СПЕЦИАЛИСТИ, предлагат минималната работна заплата 450 и не ги е срам да се оплакват, НЯМА КОЙ ДА ВИ РАБОТИ ЗА ТИЯ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!

  3. В Дупница има такива специалисти, Механотехникума и щанци доста точно такива специалисти произведоха. Но за стотинки няма да работят на алчните работодатели. Не може в София да плащат 1500 – 2000 а тук 400 – 500 лева за една и съща работа и квалификация. Хората пътуват. Няма да има кой да им работи за без пари.

  4. Знам английски, имам две висши, работя в сферата на IT. Та, какво ще ми предложат потенциалните работодатели? 🙂 Имам добра работа в момента, просто любопитство.

  5. Анонимен // 28.07.2016 в 3:46 // Отговор

    450лв. до 500лв. за 10 часа на ден плюс събота и ще те карат да работиш всичко без постоянен договор. Това са реалностите за дупнишките работодатели!

  6. Нека са живи и здрави дупнишките работодатели. Ама, ако може да не се оплакват, само шум вдигат 🙂

  7. да пази бог аман от такива фимаджйй

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien