Оставиха в ареста Владимир М. за нарколаборатория в село Крайници

Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молбата на Владимир М. за изменение на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-лека. 43- годишният мъж е привлечен като обвиняем за държане на марихуана, с цел разпространение и за изградено съоръжение за производство на наркотични вещества. Досъдебното производство започна на 03.06.2020 година, като наркотичните вещества и оборудването бяха открити при специализирана полицейска операция в цех за интериорни врати, в бившия стопански двор в село Крайници, Община Дупница. За тези престъпления, законът предвижда наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години и глоба от 20 000 – 100 000 лв., както и „лишаване от свобода“ за срок от 2-8 години и глоба от 5 000 – 20 000 лв.
Обоснованото предположение, че обвиняемият е съпричастен към посочените престъпления, не е разколебано. Няма реална опасност да се укрие, но има реална опасност да извърши престъпление, предвид механизма и начина за извършване на деянията, както и факта, че са му повдигнати обвинения за 2 престъпления, са сред мотивите на съда.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Владимир М. бе потвърдена мярката за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване и протестиране пред САС, в 3 – дневен срок, считано от днес.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien