Оставиха в ареста Кирил Г. за грабежа на бензиностанцията в Бобов дол

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на Кирил Г. от Бобов дол /на 31 години/. Той е привлечен като обвиняем за отнемане на 4 400 лв. от владението на продавач- консултант на бензиностанция, намираща се на входа на гр. Бобов дол, след като я заплашил с пистолет и й казал „Давай парите“ – престъпление по чл. 198, ал.1 от НК /грабеж/.
Около 05, 00 ч. на 22.08.2020 г., продавач – консултантът на бензиностанцията подготвила оборота от 4 400 лв. за предаване на инкасо автомобил. Пред вратата на бензиностанцията, която била заключена, застанало лице с качулка на главата, маска на лицето и ръкавици на ръцете. В едната си ръка държал чук, а в другата – пистолет. С помощта на чука, счупил входната врата, като получил наранявания по ръката си. Влизайки в бензиностанцията насочил пистолета към продавачката и й казал – „Давай парите“. Уплашена и страхуваща се за живота си, тя дала посочената сума. След последвалите оперативно – издирвателни работи е задържан Кирил Г., който е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление от Районна прокуратура – Дупница, която внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Съдът счете, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение и, че е налице реална опасност същият да се укрие или да извърши ново престъпление. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 – 10 години.
Определението на РС – Дупница се изпълнява незабавно. То може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien