Още подробности за атаките в Париж, при които бяха убити над 150 души

Прокурорът на Париж Франсоа Моленс заяви, че броят на загиналите на шест места в Париж може да надхвърли 120 души, предаде АП. Той посочи също, че петима нападатели може да са загинали при нападенията из града. "Но всичко това, разбира се, трябва да се уточни", каза Моленс, цитиран от ТАСС. Той заяви също, че образувано следствие. "Следствието ще се води по членовете за убийство с терористична цел и създаване на престъпна групировка с цел организиране на престъпни нападения. ТАСС отбелязва, че по думите на Моленс терористичните актове са извършени едновременно "на шест места във френската столица". Моленс каза също, че съучастници на терористите, извършили нападенията в Париж, може все още да са на свобода, съобщава още ТАСС. Префектът на парижката полиция Мишел Кадо заяви, че нападателите в концертната зала "Батаклан" са се самовзривили с колани с експлозиви, когато полицията се приближила към тях и убили четирима души, предаде АП. Според полицейския началник въоръжените лица първо засипали кафенетата пред залата с картечен огън, а после влезли в "Батаклан" и убили още хора, преди силите за сигурност да щурмуват сградата. Кадо посочи, че една група нападатели е била на стадион "Стад дьо Франс" в северното предградие "Сен Дени", а приблизително по същото време втората група е атакувала в града. Полицейският началник добави, че се предполага, че всички нападатели са мъртви, въпреки че властите търсят възможни съучастници. Загиналите при терористичния акт в района на "Стад дьо Франс" са четирима, съобщи телевизионният канал "И-теле", цитиран от ТАСС. По негови данни 11 души "са тежко ранени и животът им е в опасност". Още най-малко 14 души също са ранени. Атентатори самоубийци предизвикали два взрива, а третият бил извършен с балони с газ, към които били прикрепени пакети с пирони. Един от парижаните, които били близо до взрива, бил спасен от мобилния си телефон. Устройството било във вътрешния джоб на якето му и в него се забила осколка, отбелязва ТАСС. По данни на радио Франс енфо първият терорист се взривил пред разположен близо до стадиона ресторант за бързо хранене "Макдоналдс". Вторият взривил експлозивите си едновременно пред друг ресторант за бързо хранене, на "Кюик". След това било задействано и самоделното взривно устройство с балоните с газ. По всичко личи, че те са били с часовников механизъм. На стадиона по това време се играел приятелският мач между националните отбори по футбол на Германия и Франция, на който присъстваше и френският президент Франсоа Оланд. Националният отбор на Германия е напуснал стадиона в 2.15 ч. Противоречива е информацията за броя на жертвите.

Според CNN са загинали 153 души. Прокурорът на Париж Франсоа Моленс обяви, че броят на жертвите може да надхвърли 120. Ранени са над 200 души. Терористичните атаки са извършени на шест различни места в града. Извънредно положение, Франция затваря границите си Президентът Франсоа Оланд определи това като безпрецедентно терористично нападение. В цяла Франция е въведено извънредно положение, а границите на страната ще бъдат затворени.

CNN предава разказ на очевидец, който се е намирал в „Батаклан", когато терористите са влезли в концертната зала. Двама облечени в черно мъже, въоръжени с AK-47, са започнали да стрелят в хората, и когато ранените са се свличали, са ги разстрелвали. Двамата не са носили маски и не са казали нищо. Стрелбата е продължила 10 до 15 минути, което е докарало тълпата в малката концертна зала до паника. Свидетелят съобщава, че преди да избяга е видял телата на най-малко 20 до 25 мъртъвци на пода. Взривове до стадион "Стад дьо Франс" Една група нападатели е била на стадион "Стад дьо Франс" в северното предградие "Сен Дени", където по това време се играел приятелският мач между националните отбори по футбол на Германия и Франция, а на приблизително по същото време втората група е атакувала в града. Предполага се, че всички нападатели са мъртви, въпреки че властите търсят възможни съучастници. Загиналите при терористичния акт в района на "Стад дьо Франс" са четирима, съобщи телевизионният канал "И-теле", цитиран от ТАСС. По негови данни 11 души "са тежко ранени и животът им е в опасност". Още най-малко 14 души също са ранени. Атентатори самоубийци предизвикали два взрива, а третият бил извършен с балони с газ, към които били прикрепени пакети с пирони. Един от парижаните, които били близо до взрива, бил спасен от мобилния си телефон. Устройството било във вътрешния джоб на якето му и в него се забила осколка, отбелязва ТАСС. По данни на радио Франс енфо първият терорист се взривил пред разположен близо до стадиона ресторант за бързо хранене "Макдоналдс". Вторият взривил експлозивите си едновременно пред друг ресторант за бързо хранене, на "Кюик". След това било задействано и самоделното взривно устройство с балоните с газ. По всичко личи, че те са били с часовников механизъм.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien