Още 6 блока обявиха за саниране в Дупница, вижте кои са

Втора процедура за избор на изпълнители за саниране на многофамилни жилищни сгради по националната програма на територията на община Дупница е обявена, информират от пресцентъра на администрацията. 6 блока попадат в обхвата на поръчката: жк. Бистрица – бл. 91, 92 и 93; жк. Велчова завера – бл.43 и бл.44 и в жк. Дупница – бл.1. Както е известно в момента тече първа процедура по избор на изпълнители за други 18 блока, с което общата бройка става 24. Общата сума за тези 6 блока е в размер на 3 155 626,48 лв без ДДС. Срокът за изпълнение на дейностите заложени в процедурата е 165 дни.
Офертите на фирмите ще бъдат обявени на открито заседание на 27-и май от 9 часа в сградата на Община Дупница.
"Първоначално си бяхме поставили за цел да успеем да се преборим за поне 75% от подалите заявления. Това бе и подтекста да се сформира звено, което да работи само в тази сфера. За радост успяхме да сключим договори с банката финансираща дейността за абсолютно всички Сдружения на собственици, които подадоха документи, така че може да се похвалим със 100-процентово изпълнение", коментира инж.Чимев.
Многофамилните жилища, които готвят в момента документацията си и ще бъдат сключени договори през тази календарна година, ще бъдат включени във втория етап на националната програма, който стартира през 2017 година.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien