Осъдиха в Дупница стоматолог източвал здравната каса

Районен съд Дупница призна за виновен стоматолог, който е опитал да прибере парични средства на НЗОК в размер на 1189,94 лева. Лекарят се призна за виновен и сключи споразумение с прокурора по делото, след което получи 3-месечна условна присъда с три годишен изпитателен срок. Парите са върнати на НЗОК. Стоматологът с инициали Х. П, който е от Кюстендил, взел на 27-ми януари 2014 година 16 броя здравно осигурителни книжки и 2 броя удостоверения за раждане, на хора от региона. Без да извършва реални медицински услуги лекарят представил пред НЗОК искане за плащане. Освен условната присъда Х.П ще заплати направените по делото разноски за изготвяне на тройна съдебно-медицинска експертиза в размер на 600,00 лв по сметка на ОД на МВР – Кюстендил. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

2 Коментари на Осъдиха в Дупница стоматолог източвал здравната каса

  1. Това,което статията не казва е че въпросния стоматолог работи в центъра на Д-р Пламен Соколов,който дава пари на циганите да им събира здравните книжки и да ги източва.И това се прави от години.Другите брутални книжкописачи са Аргиров и Ибришимов.

  2. Не публикуват защото им плаща ибришимов а той е близък със соколето. Елементарно. Да сте прочели един укорителен статия срещу БСП или срещу Коце Балоно? Ще ви помогна-няма начин

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien