Осъдиха педофил за секс с 12-г. сирак от Дома за сираци в Дупница, подмамил го с пари, скъпи дрехи и телефон

56-г. педофил, използвал услугите на двама малолетни възпитаници на Дома за деца, лишени от родителски грижи «Олга Стоянова» в Дупница, получи присъда от 2 години условно с три години изпитателен срок заради блудствени действия, извършвани от него през 2010 година. Здравко Стоянов се изправи на подсъдимата скамейка заедно с 18-годишния сводник Алекси Илиев от Кюстендил, който набирал момченца от дома, за да задоволява похотта на по- възрастния мъж. Илиев също получи присъда – година и половина условно с две години изпитателен срок.

Скандалът с педофила е разкрит, след като от дом «Олга Стоянова» сигнализирали за системното изчезване на едно от малките момчета в дома, което след прибирането си се хвалело със скъпи дрехи и телефони, както и с пари.

Жертвата, който тогава е бил 12-годишен, изчезнал в петък и се появил чак в неделя, като и преди това често бягал от дома. На възпитателите направило впечатление новите маратонки и скъп телефон, с които разполага, въпреки че нямал живи роднини.

Разследването на полицията установило, че Алекси и В. /и двамата възпитаници на социалната институция/ са приятели и Алекси, който бил с няколко години по-голям, защитавал приятелчето си. Двамата били неразделни, като по-малкият В. попаднал под влиянието на Алекси Илиев.

През 2010 г. по време на отпуск при близките си в Кюстендил вуйчото на Алекси му предложил да го запознае с един богаташ, с който той да преви секс срещу пари. Срещата се състояла и Алекси получил уговорената сума. По време на акта 56-годишният богаташ Здравко предложил на Алекси да се срещнат пак или той да му доведе по-малки момчета от дома, които да ползва за хомосексуални действия. Месеци наред Здравко Стоянов поддържал връзка с Алекси и между тях била постигната договорка по-младият да намира момчета, които да извършват хомосексуални действия срещу заплащане. След като се договорили, Алекси започнал да обработва по-малкото си приятелче Васко, обяснявайки му, че чичо Здравко е богат и добър човек, който няма да му направи нищо лошо, а ако е послушен, ще му купи телефон и маратонки, като е нужно само В. да изтърпи да „му духат”. 

След известно убеждаване малолетният се съгласил и в петък в ранния следобед пред дома в Дупница Здравко Стоянов пристигнал с мерцедеса си, светлосив металик. Алекси тръгнал заедно с Васко към паркинга, като по пътя срещнали още двама от момчетата в дома. Там Алекси запознал трите момчета с по-възрастния мъж. След това другите си тръгнали, а Здравко изчезнал за малко, след което се върнал с нови маратонки, завел В. да пият кафе в центъра на Дупница, след което го закарал с автомобила си до София, където се настанили в хотел. Вечерта двамата отишли на ресторант, след това се качили в стая в хотела. Стоянов казал на Васко да се съблече, след което двамата се къпали, а по-възрастният мъж направил на малолетния фелацио. Като свършил, му разрешил да поиграе на неговия лаптоп. На следващата сутрин върнал момчето в дома и се уговорили отново да се видят, за да може Стоянов да му даде телефон. Дал му и 100 лева. Новите придобивки направили впечатление на възпитателите, те сигнализирали в полицията, а оттам разплели скандалната история и задържали 56-годишния педофил и по-младия му помагач.

На първа инстанция Дупнишки районен съд постановил присъда срещу Здравко Стоянов и Алекси Илиев, която троен състав на КОС потвърди.

източник. struma.bg

Print Friendly

3 Коментари на Осъдиха педофил за секс с 12-г. сирак от Дома за сираци в Дупница, подмамил го с пари, скъпи дрехи и телефон

  1. Таива като този трябва у затвора на топло и да ги онождат тех. нещастен педофил

  2. zatiq bokluci trebe u zatvoro dagi fkarat itam dagi ebat xaxaxx

  3. bahti neshtasnika e toq.. kak moje da se podigrava taka s decata bee.. dago sega nego da go ebat taka v zatvora, DA UMIRAA..!!!!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien