Осъдиха на още 6 месеца затворник заради заплахи към надзирател в Бобов дол

„Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим, постанови Районен съд- Дупница за подсъдимия Мартин Ф., който е употребил сила – държал е с двете си ръце надзирател, с цел да не му вземе притежаван от него мобилен телефон, а по- късно отправил и закана към него с думите: „нещо си объркал човека, имам хора навън, ще пострадаш“. Съдия Страхил Гошев одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който призна вината си.

Подсъдимият  Мартин Ф., на 40 години от Благоевград, в момента изтърпява наказание „Лишаване от свобода“ в Затвора – Бобов дол се призна за виновен в това, че на 19.04.2019 година в затвора Бобов дол – гр. Бобов дол е употребил сила с цел да бъде принуден орган на власт, а именно „надзирател“ към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ – мл. инспектор Е. В. да пропусне нещо по служба, а именно: да не изземе от лишения от свобода М.Ф. притежаван от него мобилен телефон. 

Подсъдимият се призна за виновен и затова, че на същата дата е отправил закана за престъпление против личността на мл. инспектор Е. В. с думите: „нещо си объркал човека. Имам хора навън, ще пострадаш“ при изпълнение на службата му.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien