Омбудсманът: Разнищвам скандалът в Бобов дол докрай, работодателят не е феодал

Омбудсманът Константин Пенчев се зарече да разнищи докрай фрапиращия случай на натиск върху работниците в мини Бобов дол да гласуват в полза на БСП и след това унизителното им третиране с купоните за храна, които имат право да използват само в единствения магазин на наемателя на мината, а пък в магазина няма нищо. Константин Пенчев заяви пред Нова телевизия, че се е самосезирал след репортажите и записите на телевизията за натиска върху работниците и трагедията с празния магазин. Той се е обърнал към Главната инспекция по труда, която от своя страна започна проверки за спазване на трудовото законодателство в мините в Бобов дол.

"Видяхме едно фрапантно нарушение. Работодателят не е феодал и не може по този начин да унижава хората. На тях трябва да им помогнат държавните институции”, заяви Пенчев. "Аз ще искам отговор от Инспекцията по труда и ако той не ме удовлетвори, съм назначил цяла комисия да провери случая. Ще продължа да разследвам, ще сезирам и други органи. Този случай няма да бъде оставен така и накрая ще изляза със становище”, каза още омбудсманът.

"Ние говорим за задкулисие в политиката, но още по-голямо е задкулисието в икономиката. От 25 години от някъде се появяват "преуспели” личности, които се ползват от комфорта на всяко правителство”, заяви Константин Пенчев, като в случая имаше предвид наемателя на мини Бобов дол Христо Ковачки и положението на над 2300 работници в предприятието.

zadupnitsa.com

Print Friendly

4 Коментари на Омбудсманът: Разнищвам скандалът в Бобов дол докрай, работодателят не е феодал

  1. да се провери и в тец бобов дол за натиска от страна на директора върху работниците

  2. Хора не разбрахте ли че нема нищо да стане. Ето го обещаното днеска са му разсрочили плащания на Ковачки за 41 милиона лева

  3. Видяхте ли сега как боклуците комунисти,защитават боклука Ковачки

  4. Петър Петров // 28.05.2014 в 23:14 // Отговор

    В ТЕЦ-а натиска е по-голям,но и заплатите и ваучерите са двойно по-големи от тези на миньорите и затова си траят!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien