Омбудсман идва в Дупница, ще слуша жалби

Ако сте решили да се оплаквате от ЧЕЗ, то денят за това е сряда. Тогава първият Енергиен омбудсман на ЧЕЗ в България Радослав Димитров организира Ден на отворените врати в Дупница. Инициативата ще се проведе от 10.00 ч. до 14.00 ч. в сградата на Центъра за обслужване на клиенти на ЧЕЗ в Дупница на ул. "Софроний" № 2. Желаещите да се срещнат лично с Омбудсмана трябва да се запишат в предварителен списък, който ще бъде на разположение в Клиентския център на същия адрес от вторник сутринта. „Деветмесечната ми практика като Енергиен омбудсман недвусмислено показа, че прекият диалог с клиентите и обсъждането на всеки отделен казус носят най-голяма полза не само за клиентите, но и за ЧЕЗ. През 2013 г. проведох кампания от срещи по места с клиенти на компанията. Продължавам инициативата си за провеждане на Дни на отворените врати в Западна България и през тази година“, каза Радослав Димитров.
Радослав Димитров е първият енергиен омбудсман в България. Основната му  функция е да преразглежда решения, взети по клиентски въпроси от някоя от компаниите на ЧЕЗ в България – „ЧЕЗ Електро България” АД и „ЧЕЗ Разпределение България” АД.
От създаването на институцията на 11 март 2013 г. омбудсманът организира дни на отворените врати в 8 града на Западна България. Омбудсманът се занимава с казуси, които вече са преминали през първоначално разглеждане съгласно стандартните правила на ЧЕЗ. В противен случай той ги предава на дружеството, в чиято компетенция спадат, и информира жалбоподателя. Когато спорът между клиента и дружеството на ЧЕЗ се решава по съдебен ред или с него се занимава Държавната комисия за енергийно и водно регулиране или националния омбудсман, омбудсманът на ЧЕЗ не се намесва. Становището му е финално и не подлежи на обжалване в рамките на компаниите от групата на ЧЕЗ в България.
 
zadupnitsa.com
Print Friendly

1 Коментар на Омбудсман идва в Дупница, ще слуша жалби

  1. kyw e toq ombudsman zaplatata mu dava CEZ i toi da im pravi proboemi hahaha smqh

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien