Олга Китанова обяви: Няма да увеличаваме данъците в Дупница, остават същите

Олга Китанова

Проекто-бюджетът на община Дупница за следващата година да бъде 21 414 000 лв. предлага кметския екип. Това обяви днес на пресконференция Олга Китанова-зам.кмет по икономическите дейности. Тя го определи като „реалистичен" и в същото време осигуряващ спокойствие на гражданите и фирмите за изпълнението му. "Най- вероятно той ще се промени, заради предстоящото увеличение на учителските заплати, като средствата са целеви и са за около 500 000 лева", обясни още тя.
Радостното за гражданите в случая е, че не се предвижда увеличение на местните данъци и такси няма да бъдат променяни, заяви още Китанова.

За разлика от досегашните години, кампанията сега за плащането на данъците ще стартира в края на януари, а не през март, но крайните срокове остават без промяна. Залагат се 500 000 лв. за рехабилитация на уличната мрежа в града и 300 000 лв. за селата, като кметовете по селата ще предоставят списък с улиците, които се нуждаят от ремонт. Това са с над 100 000 лева повече за селата за тази дейност в сравнение с миналата година. 50 000 лв. са предвидени за ремонт на плувния басейн в ОУ „Св. Климент Охридски", ако междувременно не се появи желаещо да го вземе за стопанисване.
По решение на инж.Методи Чимев, 30 % от приходите от продажба на земеделска земя ще бъдат заделяни за дейности по селата. "Това ще даде възможност да реализалираме повече намерения в тези населени места", лаконична бе Китанова. За спортните клубове сумата остава 120 000 лв. както и още 80 000 лв. за поддръжка на спортните бази – спортната зала и стадиона.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien