ОКОНЧАТЕЛНО! „Зелена градска среда“ започва от 12 август, Дупница с нов облик след година

И проекта за “Зелена градска среда” ще бъде реализиран в Дупница, информират от пресцентъра на Общината. Това стана ясно, след заседание на Комисията за защита на конкуренцията, която се произнесе по жалбите на “Водстрой – 98” и “Мегаинвест-Холд” ЕООД. Тези два участника в процедурата, обжалваха решението на комисията по избор на изпълнител.

Както е известно, поръчката на стойност 5 млн. лева бе спечелена от ДЗЗД “Съвременна Дупница 2014”. Решението на КЗК можеше да бъде обжалвано пред ВАС, но такова няма и с това се даде “зелена светлина” за стартиране на ремонтни дейности. “Изключително доволен съм. Този проект ще промени изцяло облика на града и цели квартали. Срокът за изпълнение е 10 месеца, така че догодина по това време Дупница ще бъде малко райско кътче”, лаконичен бе кметът на Общината инж. Методи Чимев. Част от мащабния проект е пълна промяна в облика на кварталите "Развесена върба", жк "Дупница" и други.

На 12 август ще бъде сключен официално договорът с изпълнителите на нарочна пресконференция. Тогава ще бъде презентиран на 3Д и самият проект и дейностите, които ще бъдат извършени, а веднага след това ще бъде направена и първа копка.

zadupnitsa.com

Print Friendly

4 Коментари на ОКОНЧАТЕЛНО! „Зелена градска среда“ започва от 12 август, Дупница с нов облик след година

  1. Koi kwartali obhva6ta i kakvo 6te se prAVI

  2. Браво кмете евала,но само ако смениш и изпочупените спирки в Горна махала и ж.п. гарата цена няма да имаш.Успех и още ведньш Браво.

  3. А в района на Минчовия площад какво ще се прави. Нали и той влиза в този проект

  4. Ама напишете какво ще се прави по този проект за който толкова викаха и чакахме месеци като нещо много важно. Ба си информацията. Обяснете какво ще се стро ремонтира ли

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien