ОКОНЧАТЕЛНО! Тюрмето остава на ДУПНИЧАНИ, претенциите на Мюфтийството отхвърлени

Софийски апелативен съд отхвърли претенциите на Мюсюлманското вероизповедание за над сто имоти в България, към които имаше мераци да сложи ръка. Днес се сложи краят на една много тънка нишка, която можеше и щеше да коства промяна в развитието на България в следващите години. Един от имотите, към които претенции имаха Мюфтийството бе и емблематичната сграда в центъра на Дупница – Тюрмето, известна още и като Джамията. Тя е паметник на културата и остава такава.

Най-големият протест срещу претенциите на Мюфтийството бе именно в Дупница, където с жива верига хиляди дупничани показаха, че няма да я дадат. Тогава и Чимев изстреля култовото: "Уважавам вярата на всички хора, но мюзеин в Дупница няма да пее".

chimev"Няколко хиляди дупничани, кюстендилци и карловци извоювахме победа за България. Това е повече от победа. Решението на софийски апелативен съд, с което отхвърли претенциите на мюсюлманското вероизповедание за българските имоти бе естествен завършек на делото. Благодаря на моите съграждани от Дупница, които с онази жива верига, която влезе в обективите и на чуждестранните медии, показаха своята готовност да защитят това, което е на този град. Ръка за ръка се хванахме не привърженици на отделни партии, хванахме се българи, обединени от една идея – да запазим българското. Благодаря на хората от Кюстендил, Самоков, Карлово и на всички, които показаха своята готовност да защитят интересите на България. Законите затова са закони,к за да се спазват. И това бе направено, за да възтържествува правдата. Горд съм, че Тюрмето остава паметник на Културата в Дупница", коментира Чимев.

„Това е победа за абсолютно всички българи. Инициативата тръгна от Кюстендил, заедно с нашите приятели от Дупница и Карлово. Решението засяга хиляди имоти, към които мюсюлманското вероизповедание са предявили претенци в общини от цяла България. Днес можем да въздъхнем с облекчение и с гордост, че сме българи. Трябва да благодарим и на доблестните съдии, които застанаха на страната на закона и българският граждани. Горд съм, че и кюстендилци са съпричастни към тази инициатива", заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов, цитиран от Дарик.

Как дупничани показаха на цяла България, как ще бранят Тюрмето, спомнете си ТУК

Print Friendly

6 Коментари на ОКОНЧАТЕЛНО! Тюрмето остава на ДУПНИЧАНИ, претенциите на Мюфтийството отхвърлени

  1. Това дело решаваше бъдещето на България. Загубехме ли, щяхме да загубим и родината си. Честито братя и сестри горди българи и дупничани

  2. Браво и честито!

  3. Радвам се, че справедливостта възтържествува!
    Горд съм, че бях рамо до рамо със съгражданите, когато обградихме с жива верига Тюрмето

  4. Анонимен // 15.05.2015 в 0:00 // Отговор

    НЕЩО ХУБАВО МАКАР И МАЛКО НА ФОНА НА ВСИЧКО ЛОШО ТЕЗИ ДНИ

  5. Не знам какъв паметник и на коя култура е тая джамия без минаре, но по-скоро трябва да се разруши и мястото да се оползотвори истински.

  6. bravo Dupnichasni !!“ bravo balgari. S girdost moje da se narichame Balgari

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien