ОКОНЧАТЕЛНО! Министерски съвет гласува парите за залата в Дупница

Министерски съвет одобри 10 проекта за 7 от 9- те общини в Кюстендилска област, които ще получат финансиране от първата публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", на обща стойност над 16 250 000 лв.

За радост на спортните клубове в Дупница 2-годишната борба на кмета инж. Методи Чимев да осигури финансиране за цялостна реконструкция на спортната зала даде резултат. От Министерски съвет отпуснаха сумата от 4,5 млн лева. Това пък е показателно, че когато се забравят политическите пристрастия и се мисли за гражданите на един град, резултатите са налице. Преди време, Чимев обяви че е търсил съдействие за това пред Орешарски чрез депутата от БСП Иван Ибришимов.

На практика, това означава че в следващите няколко месеца ще текат процедурите по избор на изпълнител на строително-монтажните дейности и през август или септември сегашното съоръжение ще бъде сринато, за да започне изграждането й.

Община Кюстендил пък ще получи 5 073 269 лв. за проекта «Акрополът на Пауталия – пътешествие през вековете", за римската стена и лесопарк Хисарлъка, както и 2 500 000 лв. за "Изграждане на Център за долекуване, продължително лечение и рехабилитация".
Над 1 млн. лв. са предвидени за община Трекляно, по 3 проекта- "Асфалтиране на път – Долно Кобиле – Киселица"- 300 000 лв.; "Ремонт и рехабилитация на пътна мрежа"- 600 000 лв.; "Ремонт и изграждане на водопроводна мрежа в с. Долни Коритен, Горни Коритен, Уши, Бъзовица, Киселица, Долно Кобиле, Горно Кобиле"- 350 000 лв.
1 000 000 лв. е сумата, която правителството разпредели за община Бобошево за "Подобряване на инфраструктурата, благоустрояване на населените места на територията на община Бобошево".
«Извършване на ремонтни дейности – асфалтиране на част от уличната мрежа на гр. Кочериново" е проект оценен на стойност 700 000 лв.
Финансиране от 927 184 лв. е предвидено за проекта "Допълнително водоснабдяване на с. Невестино от с. Мърводол В 30/34/ , м. "Топилата" до водоем в махала "Синурска" и от водоем на м. "Синурска" до съществуваща водопроводна мрежа на с. Невестино".
За община Сапарева баня са заложени от МС за "Реконструкция и основен ремонт на ул. "Венелин", с. Сапарево"- 300 000 лв.

Проекти на общините Бобов дол и Рила не са одобрени.

Ползвана е информация от dariknews.bg

Zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на ОКОНЧАТЕЛНО! Министерски съвет гласува парите за залата в Дупница

  1. Браво на кмета че най накрая некой успя да се пребпори за тоя помийна яма дето викаме зала.Първо Дангов ни лъга,после Янев ни фърли некаква ум да ти зайде идея за 20 иляди зала па и още една докараха за 2 милиона лева ама се оказа че май е само железо и пак немаше зала. Сега един кмет си удържа на думата. Браво Чиме

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien