ОКОНЧАТЕЛНО! Култов кмет на Кочериново влиза в затвора за 4 години

Костадин Катин ще търка наровете в затворническото общежитие в Самораново за множество злоупотреби с власт. Това реши ВКС. Катин, известен с авторитарния си начин на управление в общината, беше отстранен от длъжност през 2011 година, след като прокуратурата му повдигна 4 обвинения. Продал общински имоти, за да облагодетелства други лица. Разрешил е на бизнесмен от региона да сече и извозва тополи от общинската гора. Разследването срещу екс кмета продължи с години.
В многобройните заседания стана ясно, че бивше ченге от Рила и настоящ ресторантьор спечелил тополите с фалшиви документи. Домът на тогавашния кмет беше обискиран, а самият той подведен под отговорност. В едно от заседанията Катин показа непристойно поведение и беше изгонен от залата.
Мъжът, известен с честата смяна на жените и прическите си, обжалваше упорито решенията на всички инстанции.
Последната обаче се оказа непоколебима. Сега ВКС реши окончателно съдбата на бившия кмет: Той ще лежи в затворническо общежитие 4 години!
По една част от повдигнатите обвинения Катин беше оправдан, други от тях обаче нямаше как да бъдат оправдани и той трябва да бъде настанен в общежитието от затворнически тип.
По време на властването си Катин парадираше с познанството си с Братя Галеви докато управляваше общината. И след като присъдата на ВКС за Катин не подлежи на обжалване, той може да направи друго – да последва примера на Пламен Галев и Ангел Христов, и да забегне в чужбина.

Източник: Блиц

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien