ОИК-Сапарева баня иска информация за фирми на кмета на Овчарци, после решава дали да я махне

Да се изиска от Търговския регистър и регистър ЮЛНЦ информация за ЕТ ”Радостина Сусанина-ИГ” и „АЛЕКСА 2015” ЕООД, решиха от ОИК-Сапарева баня на извънредно свое заседание вчера. Причината е постъпил сигнал от Ангел Палийски срещу избраната през ноември за кмет на село Овчарци Радостина Сусанина, че не е изпълнила законовите изисквания в едномесечен срок да прехвърли фирменото си участие на други лица. Видно от протокола на ОИК, подалият сигнала е приложил и удостоверения от Агенцията по вписвания от 30.12.2019 година, че няма промяна в обстоятелствата по управлението на двете фирми. За очертаващите се предсрочни нови избори в Овчарци, zadupnitsa.com първи писа вчера.
Членовете на ОИК ще изискат информация и от НАП относно това дали описаните фирми осъществяват търговска дейност към 29.11.2019 г., както и информация от Председателя на ОбС Сапарева баня информация, дали Сусанина, в качеството си на кмет е подала писмено уведомление по реда на чл. 41, ал. 3 от ЗМСМА в законоустановения срок до 28.11.2019 г. Очаква се ОИК да насрочи следващото си заседание, на което да разгледа изисканите документи и да се произнесе със свое решение.
Ако се установят нарушенията, ОИК-Сапарева баня ще прецени дали да прекрати правомощията на Сусанина като кмет на селото или не, като независимо от решението, то подлежи на обжалване от всяка от страните. До тогава, Сусанина продължава да бъде кмет на Овчарци.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien