Оглеждат 24 дка за разширяване на гробищния парк в Дупница

24,4 дка ще бъдат обект на изследване от Община Дупница за увеличаване площта на гробищния парк, обявиха от кметството. Това са 12 имота, които са в непосредствена близост до новите гробища, които са заети почти две трети. След като се проведе изследването и стане ясно кои точно терени ще бъдат използвани, ще бъде изготвен Подробен устройствен план за обединяването им в един имот, преотреждане за новото предназначение и изготвяне на проект.

Статистиката последните години показва висока смъртност в Дупница и това налага спешно да бъде търсен вариант с разширяване. Цялата процедура е времеемка и се очаква да отнеме около година, допълват от администрацията. Само за последните две години за Дупница справката е доста смущаваща – 405 са погребаните през 2013 и 433 през миналата година в Дупница.

От Общината търсят вариант и за терен, на който да бъде изграден паркинг в района. Преди година бе обособен такъв за около 35 коли, но и този капацитет е малък.

Print Friendly

1 Коментар на Оглеждат 24 дка за разширяване на гробищния парк в Дупница

  1. Дупнишки шоп // 20.01.2015 в 18:47 // Отговор

    Мдаааа , има нужда от разширяване . Масово мре народът , болести и политици го морят ежедневно , а той си трае и мре безропотно.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien