ОФИЦИАЛНО! Стартираха ремонтните дейности в жк.Бистрица (СНИМКИ)

В заседателната зала на Общински съвет в Дупница днес бе сключен официално договорът за стартиране на мащабните инфраструктурни дейности в най-големия жилищен квартал – жк. „Бистрица“. На церемонията присъстваха и голяма част от домоуправителите на блоковете, които бяха дошли да се запознаят по-отблизо с дейностите. Общо над 6,2 млн лева са парите, които ще бъдат инвестирани в цялостната подмяна на водопровода, както и за изграждането на надземната IMG_4951инфраструктура. Подробности за нея внесе ръководителят на екипа от проектанти – арх.Григор Перчеклийски. Преди това, кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев и Управителят на фирмата-изпълнител „Нивел строй“ ЕООД – Велко Руйков официално положиха подписите под договора.

„Преди две седмици, отново бе понеделник и имахме ситуация с наши съграждани с претенции, напълно основателни, разбира се, за инфраструктурата. С такива проекти, като този, даваме отговор на част от поставените тогава въпроси. Никога не съм крил, че инфраструктурата ни е проблем, не само в този квартал, но и в други. Затова, както всички жители на жк.Бистрица, така и ние очаквахме с нетърпение стартирането му. Повече от 2 години се работеше по него. Изпълнител има, финансиране също. Благодаря на проектантите за работата, която свършиха в този много труден и сложен квартал. Като казвам инфраструктура, трябва да се знае, че тя е свързана и с подземната такава и именно започваме от там. Защото ако нямаме здрави подземни връзки, каква е нуждата от надземни ремонти. Работим в посока и реализацията на другия основен обект в района – изграждането на новата детска градина“, коментира инж.Чимев.

„искам да поздравя кмета и служителите на администрацията за успешното реализиране на проекта до този етап, че тежестта вече пада върху нас-изпълнителите. С реализацията на този проект ще бъдат решени проблемите в най-големия и населен квартал откъм водопровод и надземна инфраструктура. Ще помоля за разбиране от страна на живущите, защото ще им създадем голям дискомфорт. Но в крайна сметка важен е резултатът. Няма да бъде никак лесно, защото казахме вече, че е труден квартал, затова моля за търпение хората“, заяви Руйков.

„Трябва търпение, затова хората нека се заредят с такова. Имахме много проблеми при проектирането, но мисля, че успяхме да извлечем най-доброто. Надяваме се да сме решили проблема с паркоместата, с изграждането на зелените площи и тротоари, с местата за отдих и спортни площадки“, лаконичен бе Перчеклийски.

Веднага след официалното сключване на договора в района на бл.2 и ул.“Жива вода“, който район също ще бъде рехабилитиран бе направена и първа копка. IMG_8274Водосвета за здраве и успешна работа извърши отец Георги Паликарски. Десетки жители на квартала, както и общински съветници дойдоха на церемонията. Инж.Чимев, Руйков, както и зам.кметът Крум Милев направиха първата копка. Жителите не скриха, че от години са очаквали такъв ремонт и вече чакат с нетърпение неговото приключване.

От Община Дупница са уведомили Управителят на ВиК-Дупница, че при стартиране на подмяната на водопреносната мрежа, ден по-рано на официалния си сайт да информират гражданите за спирането на водата с начален и краен час на нарушено водоподаване.

IMG_4948 IMG_4951 IMG_8245 IMG_8246 IMG_8249 IMG_8259 IMG_8260 IMG_8265 IMG_8270 IMG_8279 IMG_8283 IMG_8291 IMG_8301

Print Friendly

1 Коментар на ОФИЦИАЛНО! Стартираха ремонтните дейности в жк.Бистрица (СНИМКИ)

  1. Лъчезар Страхилов Димов // 04.09.2017 в 16:35 // Отговор

    Браво г-н Чимев!!!Дано ремонта върви бързо и качествено и дано нашият град става все по-хубав!!!Браво и на г-н Милев и г-н Георгиев.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien