ОФИЦИАЛНО! Чимев подписа за 18 млн. лв инвестиции в Дупница. С 600 увеличават паркоместата в жк. Бистрица

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев официално подписа споразумението по Оперативна програма "Региони в растеж" за реализиране на инвестиционната програма, информират от пресцентъра на администрацията. Стойността на контракта е в размер на 18 405 545,54 лева. Тези пари са за реализация на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие за периода 2014-2020 година. "Със сключеното споразумение парите са вече осигурени. Така че, сега спокойно мога да заявя, че продължаваме с още по-бързи темпове реализацията на намеренията ни. Готов е вече и работният проект за може би най-мащабните ремонтни дейности извършвани в Дупница последните 50 години, а именно цялостния ремонт в района на и около жк. Бистрица. Доволен съм от крайния резултат и за това благодаря на целия ми екип, на общинските съветници, на служителите от администрацията и на гражданите, които ни помагаха с идеите си", коментира инж.Чимев.
Един от основните проблеми в най-големия жилищен квартал на Дупница е свързан с осигуряването на достатъчен брой паркоместа за автомобили. Това бе и един от проблемите, който бяха поставили живеещите в района на срещата с инж.Чимев преди няколко месеца. В момента има 977 паркоместа, а след ремонтните дейности, броят ще бъде увеличен до 1558. Отделно от това, Община Дупница предвижда изграждането на около 100 клетки за гаражи в периферията на жилищния комплекс, които да бъдат отдавани под наем на желаещите.

Print Friendly

6 Коментари на ОФИЦИАЛНО! Чимев подписа за 18 млн. лв инвестиции в Дупница. С 600 увеличават паркоместата в жк. Бистрица

  1. Кога ще почне санирането в жк.Бистрица

  2. А къде ще бъдат направени тези парко места?

  3. То и саниране на блокове щеше да има,ама……..НЯМА!И на детските градини,но ако дотогава не вземе на таушаница тавана да и падне от течовете…..

  4. То и саниране на блокове щеше да има,ама……..НЯМА!И на детските градини,но ако дотогава не вземе на таушаница тавана да и падне от течовете…..

  5. Искаме си скейтпарка !

  6. a v novite sozialni jilista koga ste napravqt ulizi tam e kato v beirut
    kade sa parite

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien