Обявиха обществената поръчка за изграждане на затвора край Самораново за 35 млн. лв

Обществената поръчка за изграждане на затвора край Самораново е вече в ход. Тя бе обявена от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.
Обектът: „Изграждане на пилотен затвор свързан с център за обучение на персонала и изграждане на преходно отделение (Half way house)“ ще се изпълнява в две фази, като към момента е осигурено финансиране за изпълнението на Фаза 1. За Фаза 2 предстои осигуряване на финансиране, като изпълнението на строителството й ще започне след изпращане на възлагателно писмо от страна на Възложителя. Прогнозна стойност на поръчката е 35 021 627,47 лв без ДДС, а крайният срок за входиране на документи от кандидатите е 12 септември 2022 година. Офертите ще бъдат отворени в 14 часа на следващия ден.
Проектът за пилотен затвор, свързан с център за обучение на персонала и изграждане на преходно отделение, предвижда обособяването на две зони, по отношение на сигурността, върху част от площадката на съществуващата база на затвора в с. Самораново.
Първата зона ще бъде с повишено ниво на наблюдение и охрана, като включва следните обекти за нуждите на лишените от свобода и на служителите:
Нова сграда на администрацията на затвора; Нов корпус на затвора, с 200 двойни килии за 400 лишени от свобода, интегриран в един обем със специализираната администрация към него; Преустроена съществуващата сграда – стоманобетонно хале за: складове, кухня, перално, медицински и спортен център на закрито за лишените от свобода; Нова сграда за училище, зала и библиотека за лишените от свобода; Преустроена съществуващата сграда за производствени нужди, осигуряващо заетост и обучение на лишените от свобода; Нов параклис; Преустроена спортна част за спорт на открито.
Предвидено е КПП при входа на зоната и разделяне на различните пространства вътре в зоната с метални мрежи с височина 3,5 м., с портали. Извън периметъра на оградата, в непосредствен контакт с пътя, е предвиден паркинг за посетители и служители на затвора.
Втората зона ще бъде с по-облекчен режим на охрана, и включва следните обекти: Нова сграда център за обучение на персонала и служители; Преустроена съществуваща стоманобетонна сграда – за хотелска част към центъра за обучение на персонала и служители; Нова сграда за преходно отделение за лишени от свобода, както и площадки за изграждане на нови такива Преустроена съществуваща стоманобетонна сграда в социален център; Нови спортни площадки за спорт на открито за обучаващите се в центъра; Паркинг за обучаващи се, персонал на центъра и посетители.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien