Обявиха дата за начало на грозодоберната кампания в Дупница

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев издаде заповед, с която се регламентира гроздоберната кампания в населените места в община Дупница. Тя ще започне на 27.09.2014 г. с беритба на ранните винени и десертни сортове, след което същата да продължи с другите винени сортове при достигане на необходимата технологична зрялост.

С цел предотвратяване на на злоупотреби се забранява влизането в лозовите масиви, намиращи се на територията на община Дупница преди 06:00 часа и след 19:00 часа; преминаването на граждани през чужди лозови масиви, без разрешение от собствениците, наемателите и/или арендаторите им или установено право на преминаване; предоставяне или вземане на гроздова продукция без издаден придружителен или отчетен документ; причиняване вреди на селскостопанското имущество; допускането в лозовите масиви на малолетни и неполучили надлежно разрешение от съответната Дирекция „Инспекция по труда” непълнолетни сезонни работници.

Заповедта е сведена до знанието на кметовете на кметства и кметските наместници на населените места на територията на Община Дупница, които имат задължението да информират местното население, специалисти „Общински контрол” в администрацията на Община Дупница и началника на РУП-Дупница за сведение и изпълнение.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien