Общински съветник от ГЕРБ – Дупница дари едногодишната си заплата за лечение на болно момиче

Общинският съветник от ГЕРБ – Дупница Емил Гущеров дари едногодишната си заплата като съветник за лечението на момиче, страдащо от тежкото заболяване  "дистония". В следствие на травма при падане младото момиче Йоана губи подвижността на двата си крака и дясната си ръка. Своето намерение да дари възнагражданието си за последната една година, Емил Гущеров заяви на последната сесия на Общински съвет – Дупница. Тогава той призова колегите си общински съветници от ГЕРБ да помогнат за лечението на 16-годишната девойка и също да дарят своите заплати.

Йоана Ковачева е от с. Сапарево, община Сапарева баня и още от малка е активна спортистка. След получената травма момичето е претърпяла няколко операции, но състоянието й не се подобрява. Лекарите в България са поставили диагнозата "дистония". Младата биатлонистка има нужда от изследвания, които да покажат окончателно дали това е диагнозата, както и от скъпоструващо лечение в Германия. От няколко седмици тече благотворителна кампания за набиране на средстава за лечение на младото момиче.

Ако и вие искате да помогнете: Банковата сметка за набиране на средства за Йоана е: BG78UBBS80021056317020, Диана Костадинова Ковачева

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien