Общинската болница в Дупница отново очаква загуби в размер на 40 хил. лева за първите 6-месеца на годината

Общинската болница в Дупница отново ще излезе на загуба за първото полугодие . Очакванията са загубите да възлизат на близо 40 хиляди лева, колкото бяха и за първите 6-месеца на 2014 година. Отрицателният баланс се дължи на факта, че през лятото заработката по клинични пътеки е по-малка, това обясни управителя на лечебното заведение д-р Любомир Таушански, цитиран от ТВ Запад. Според д-р Таушански до края на годината болницата ще бъде на печалба, защото очаква завишени приходи през последните 3-месеца. Според Главният лекар има много причини болницата да не може да постигне добри приходи. Като пример той посочи, че само увеличението на минималната заплата за страната е довело до увеличение, съответно и с 20 хил лева на фонд работна заплата в болницата. Друга причина е цената на клиничните пътеки, която не е променяна от години, за сметка на нарастващите цени на консумативите. С лечението на здравно-неосигурените пациенти болницата губи близо 150 хил. лева годишно.

Print Friendly

3 Коментари на Общинската болница в Дупница отново очаква загуби в размер на 40 хил. лева за първите 6-месеца на годината

  1. Таушански не се оправдавай болницата крадете заедно с Бонев но идва след изборите разплата за вас

  2. При тия пияници всеки момент ще фалира няма ли кой да провери договорите за пране и лекарства на този мошеник?

  3. пълни лъжи // 30.07.2015 в 16:45 // Отговор

    Докато Бонев командва , болницата винаги ще е на загуба. А с него и „новия политик “ Кирилов. Като казах Кирилов та се сетих – сменили му името. От Киро Зверо сега е Киро Реформата. Смешници.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien