Общината осигури безплатно изхранване на още 99 дупничани

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев подписа нов договор за социалната услуга „Обществена трапезария”, финансирана от Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. По този начин Общината ще продължи да реализира на територията на Дупница и през периода от 1 октомври до 31 декември 2015 год. осигуряването на топъл обяд за 99 човека, допълват от пресцентъра.

Желаещите да ползват услугата могат да подават документи от днес до 28 септември в деловодството на общинска администрация. Право на кандидатстване имат лица и семейства, получаващи месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни деца и лица. Подборът на лицата ще се извърши  от специално назначена за целта комисия, в която ще бъде включен и представител Дирекция „Социално подпомагане” Дупница. Услугата ще се предоставя, както и досега от „Домашен социален патронаж”. Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на най–уязвимите жители на Общината чрез осигуряване на топла и здравословна храна.

Дупница е една от много малкото общини в България, където се поемат едновременно два такива проекта за изхранване на социално слаби хора. В момента се изхранват 80 човека всеки ден, а успоредно с това отново от октомври започва и реализацията на трета услуга спечелена от Общината, а именно безплатното изхранване на ветерани от войната, военноинвалиди, военно пострадали.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien