Общината кандидатства за два проекта в Самораново и Бистрица

Община Дупница внесе документите пред ПУДООС, с които кандидатства за финансиране на два проекта по „Чиста околна среда“. Всеки един от проектите е на стойност 15 000 лева, колкото е максималната допустима стойност отпускана на одобрените.
Единият проект е за село Самораново, с ремонт и изграждане на детски кът на пл.“Христо Ботев“. Предвижда се, ако бъде спечелен проектът да бъде изцяло премахната старата детска площадка и настилка. Ще бъдат закупени комбинрани детски съоръжения, изградена нова настилка, монтирани пейки и кошчета, затревяване и облагородяване на прилежащия район.
Другият проект е за село Бистрица и включва изграждане на зона за игри и спорт на открито. За целта е предвидено пространство на площада на селото. Ще бъде изградена бетонова основа, ударопоглъщаща настилка, монтирани пейки и кошчета, както и закупени и монтирани комбинирани фитнес уреди.
Резултатите от кандидатстването се очаква да бъдат ясни най-късно средата на месец май.

Print Friendly

1 Коментар на Общината кандидатства за два проекта в Самораново и Бистрица

  1. виктор кьосев // 08.03.2022 в 16:27 // Отговор

    защо там след като си има площадка и си е добра нека се направи и на друго место например преди моста на реката ибез това местото е свободно говоря за Самораново

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien