Община Сапарева баня спечели проект за ремонт на СУ „Христо Ботев“

Община Сапарева баня спечели проект за вътрешен ремонт на СУ "Христо Ботев". Средствата се отпускат от Министерство на образованието и науката и са в размер на близо 200 000 лв. "С проекта ще оптимизираме сградния фонд и материално-техническата база в училището и като цяло ще подобрим образователната инфраструктура в Сапарева баня", заяви по този повод кметът на общината Калин Гелев.

Проектът на Община Сапарева баня е по Национална програма "Оптимизация на училищната мрежа", модул "Регионализация на мрежата от професионални училища". Със средствата по него ще се извършат строително-ремонтни дейности на санитарните помещения, които от години са в много лошо състояние; ще се освежат класните стаи и ще се поднови подовата настилка на няколко кабинета. Проектът предвижда и освежаване на малкия физкултурен салон; ремонт на топлата връзка между сградите и поставяне на врати, отговарящи на изискванията на ПАБ. Със средствата ще се подмени осветлението на някои от стаите; ще бъде подменена външната врата и освежен един от коридорите. Също така ще бъдат закупени нови компютърни конфигурации, интерактивни дъски, мултимедийни проектори и лаптопи. Предвижда се закупуването на частична мебелировка за класните стаи и оборудване на кабинета по химия."С реализирането на проекта ще се осигури качествена и ефективна инфраструктура, която ще подобри учебния процес едновременно на ученици, учители и административен персонал", посочи още кметът Гелев.

Във връзка с реализирането на проекта, Община Сапарева баня вече откри и процедура за избор на изпълнител, като крайният срок за подаване на офертите е до 17:00 ч. на 8 декември 2016 г.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien