Община Дупница задели 64 хиляди лева за ремонт на „Тюрмето“

63 512,30 лева без ДДС е заделената от бюджета сума за ремонт на един от историческите паметници в Дупница – "Тюрмето". Сградата, в центъра на града, известна още като Джамията се нуждае от ремонт, за да бъде съхранена и да продължи да бъде използвана като художествена галерия.

Изпълнителят ще бъде избран посредством пряко договаряне, чрез оферти от три фирми, които са лицензирани с дейност – възстановяване и ремонт на архитектурни и исторически паметници.

От Община Дупница се надяваха на цялостно финансиране през Американското посолство и техният фонд за архитектурни паметници, но отговор не последва и в крайна сметка Общината реши сама да осигури парите за една от емблематичните сгради. Ремонтът е за база 1-и етап, който включва цялостно външно възстановяване, което ще съхрани паметника на културата, за да спре рушенето й. Издадено е вече разрешително за ремонт, като след приключване на огледите от страна на фирмите, които ще участват в договарянето – ще стане ясна и конкретната сума за изпълнението, както и одобреният изпълнител.

Print Friendly

2 Коментари на Община Дупница задели 64 хиляди лева за ремонт на „Тюрмето“

  1. Защо пак ни занимавате с тая джамия?! Защо пилеете парите ни за глупости, на кого се подмазвате? Вие християни ли сте от общината?! Храма Свети Никола до старите гробища се руши отвътре вече десетилетия. Не я гледайте черквата отвън, вътре е страшно! Защо една черква не ремонтирахте господа управляващи, а това тюрме за последните 25 години 3 пъти го реставрирате?! Има ГОСПОД!

  2. жител на дупница // 11.08.2017 в 21:19 // Отговор

    Прав е потребиеля „1 //“ Казвам се Николай и от както се помня Храма Свети Никола е затворен или в ремонт.Досега свещ там не съм запалил.Защо ли???Преди 10 -ина години фирма щеше да ремонтира храма ,но го ремонтира само от вън .Това наистина е ненормално храма да не работи от 30 -40 години.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien