Община Дупница търси да наеме 5 висшисти по „Старт в кариерата“, на младите обаче не им се работи

Община Дупница ще вземе на работа 5-ма млади по националната програма “Старт в кариерата”. Това е максимално отпусканата бройка. Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев изпрати заявка до Бюрото по труда с позициите, необходими на администрацията. Дейностите са за еколог, юрист, аграрен икономист, социални дейности и транспорт. “Трябва да се дава път на младите хора да започват от някъде и трупат опит и стаж. Надявам се този път да има интерес, защото миналата година при 7 заявени бройки се явиха едва 3-ма”, коментира инж. Чимев.

Подаването на документи става в Бюрото по труда, от където впоследствие пренасочват към Общината отговарящите на условията и ще преминат през интервю, което ще бъде след 20 октомври. Одобрените ще сключат договор за 9 месеца на брутна заплата в размер на 400 лева. Финансирането е от Министерство на труда и социалната политика. След изтичане на този период, по преценка на Община Дупница ще бъдат предложени постоянни договори на младите хора.

zadupnitsa.com

снимка: kazanlak.com

Print Friendly

3 Коментари на Община Дупница търси да наеме 5 висшисти по „Старт в кариерата“, на младите обаче не им се работи

  1. На младите им се работи,но в този град повечето неща са уредени и няма смисъл да се кандидатства за работа в което и да е държавно учреждение!!!!!!!!!!!

  2. А тия без вишетата да питам само нещо работа за тях няма ли ?
    И кво предлагате на вишистите заплата от 300лв.

  3. Незнам дали си разочарован или си говориш просто ей така за да се намираш на приказка но ако си прочел хубаво щеше да разбереш – от 7 свободни места миналата година са се явили 3. Така че чудно за какво уреждане говориш. А уреждането е за големите позиции където трябва да си от правилната партия. За тази програма за младите хора няма такива уреждания защото такива като теб предубедени предпочитат да си обясняват собствения мързел с това оправдание
    А заплащанията са малки наистина но пак са нещо вместо да седиш само по кафетата и да дрънчиш от майка ти и баща ти пари за това. 300-400 лева пак са помощ, ама да си седят дома и да ги издържат техните са свикнали повечето млади хора в дупница за съжаление

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien