Община Дупница спечели и пред ВКС делото срещу Иво Зафиров, не му допуснаха жалбата

Двама бивши градоначалници отново с мерак да седнат в кметския кабинет.

Община Дупница спечели и на трета, последна инстанция делото заведено от бившия главен специалист “Образование” Иво Зафиров, информират от общинския пресцентър. От Върховния касационен съд отказаха обжалването, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че Дупнишкият районен съд бе уважил иска на Зафиров и осъди Община Дупница да го възстанови на работа, както и да му заплати сумата от 4 520 лв., представляваща обезщетение за оставане без работа и 300 лева за адвокатско възнаграждение. Кюстендилският окръжен съд в 3-членен състав с председател Галина Мухтийска обаче уважи мотивите на юристите от Община Дупница и отхвърли изцяло като неоснователно искането на Зафиров. Той бе съкратен през 2012 година, след като в новото щатно разписание, тази бройка бе премахната.

На втора и особено на трета, последна инстанция от кметството имат завидни резултати. На последна инстанция засега нямат загубено дело, касаещо трудово-правни отношения. Преди малко повече от 2 месеца, ВКС отхвърли жалбите на други две бивши служителки на администрацията – Христина Китова и Нина Георгиева-Кьосева.

Освен тях, делото загуби през месец март на последна инстанция и бившата началничка на сектор "фронт офис" и лидер на БСП-жени Веселинка Монева. Куриозното е, че на първа инстанция – Дупнишки районен съд, всички съкратени са спечелили.

zadupnitsa.com

Print Friendly

2 Коментари на Община Дупница спечели и пред ВКС делото срещу Иво Зафиров, не му допуснаха жалбата

  1. Нещо май помията, която се излива върху юристите на общината ще се окажат само компромати. Една реплика към кмета: Много си лабав, тия подмолни душици от предишните ръководства, дето си ги оставил на работа те ти подливат вода. Иначе градът не е бил по чист и приветлив от години насам, е има още какво да се направи, ама евала.

  2. Стига с такива новини эащо не попита те кмеша какво става с уличното осветление-проект и за Зелена градска среда кога ще стартират а не пишете за предишните боклуци Хората ги интересува какво става в града

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien