Община Дупница спечели две дела, заведени от съкратени служителки от администрацията

Две дела заведени от съкратени служителки от администрацията спечели Община Дупница на последна инстанция, информираха от пресцентъра на кметството.

Работилата като старши специалист „Общински жилища“ Христина Китова бе завела иск за съкращаването си, като на първа инстанция дупнишкия съд отсъди в нейна полза и Община Дупница бе осъдена да й заплати обезщетение в размер на 4153 лева. Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев обжалва решението пред Кюстендилски окръжен съд, където отхвърлиха решението на дупнишките магистрати. Китова обжалва на последната трета инстанция пред ВКС, където съдебен състав с председател Бойка Стоилова потвърди законосъобразността на заповедта на Чимев за съкращение на тази длъжност. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Другото дело спечелена от Община Дупница на последна инстанция е заведен иск от Нина Георгиева-Кьосева. Тя е била съкратена като старши специалист „Строителство и контрол“, като сценарият се повтаря. Дупншкият съд осъжда Общината да я възстанови на работа и заплати обезщетение в размер на 2640 лева, но Кюстендилски окръжен съд отменя това решение. На ВКС, съдебен състав с председател Борислав Белазелков не допуска обжалването и окончателно приключва делото в полза на Община Дупница.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Община Дупница спечели две дела, заведени от съкратени служителки от администрацията

  1. И двете беха уникални …. Радвам се че си го заслужиха

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien