Община Дупница сключва договор за 220 000 лева за ЦНСТ, осигури работа на нови 10 човека

От Агенцията за социално подпомагане поканиха кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев за сключване на договор за осигуряването на заетост за 10 човека в новоизградения Център за настаняване от семеен тип, информираха от общинския пресцентър. Подписването ще стане следващата седмица. Сумата на договора е 219 925,50 лева, което представлява пълната издръжка на заведението – заплати, консумативи и т.н. за 19 месеца. След изтичането на този срок, ЦНСТ-то ще премине на държавна издръжка.

“След като подпишеме договорът ще стартираме процедурата по набиране на персонал. Те ще имат 3 месеца подготовка за работа в такъв тип заведение. За някои може да е незначителна бройката на работните места, които реално сме осигурили, но това са все пак пари за 10 семейства. Казвали сме го, че ние се борим за всяко едно възможно откриване на работно място”, обясни зам.кметът по европроектите Красимир Георгиев.

В края на 2012 година, Община Дупница кандидатства по проект за изграждането на ЦНСТ и той бе одобрен, а строително-ремонтните дейности и оборудването му приключиха за по-малко от 10 месеца и бе открит в средата на декември миналата година.  Дупнишкото ЦНСТ е сред първите 5 в страната, които са напълно изградени и очакваха сключването на този договор с Агенцията, за да премине към дейност. В центъра ще бъдат настанени постоянно 12 деца, както и 2 при спешни случаи.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien