Oбщина Дупница сключи договор за зимно поддържане

Община Дупница сключи, официално, договор за зимно поддържане с фирма „Меридиан“ ЕООД. Той е със срок до месец април следващата година.

Одобрените цени на дупнишката фирма, която бе ангажирана с тази дейност и миналата зима, са за 1 км на снегопочистване в двете ленти на движение – с техника 19.11 лв. без ДДС, цена на 1 км за обезопасяване на път/улица против хлъзгане с разпръскване на минерали в двете ленти на движение – 58,44 лв. без ДДС и цена на 1 км за обезопасяване на път/улица против хлъзгане с химически вещества в двете ленти на движение 85,75 лв. без ДДС.

Припомняме, че това бе единственият кандидат в поръчката за снегопочистване и снегосъбиране на обща стойност 135 496 лв.

Следващата седмица комисия от общинска администрация ще направи проверка на оборудването, с която ще се извършва зимното поддържане, като фирмата трябва да е разполага със снегорин с опесъчител с широчина на греблото минимум 3х3,500 – поне 3 броя, снегорин с опесъчител с широчина на греблото минимум 2х2,500– поне 4 броя, челен товарач – минимум 2 броя, бордови автомобил или самосвал – минимум 2 броя, както и с лица, квалифицирани да управляват специализираната техника.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien