Община Дупница се пробва за 3-и път да осигури пари за 7 села от правителството

Извънредна докладна ще вкара на сесията на Общински съвет утре, кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев. То касае разглеждане и одобрение на проектни предложения за 7 села от общината, за които да се кандидатства пред Министерство на инвестиционното проектиране, информират от общинския пресцентър. Две групи проекти ще бъдат разгледани от местния парламент. Това е трети опит на местната власт в рамките на 2 месеца да се опита да изкопчи пари от държавата за селата, като досегашните две не получиха финансиране.

Първото включва – ремонт на площад с. Бистрица, рехабилитация на тротоари в с. Джерман, Рехабилитация на тротоари в с. Крайници, Ремонт на спортен комплекс в с. Самораново, Реконструкция на детска площадка и алейните подходи към нея с. Червен брег, Ремонт на площад с. Яхиново, Реконструкция на детска площадка с. Баланово.

Второто искане е за ремонт на читалището в село Бистрица, Ремонт на съблекалните на стадионите в селата Джерман и Яхиново, ремонт на ЦДГ “Вяра, Надежда, Любов” в Крайници и ремонт на кметството в Самораново.

Всяко едно от двете предложения е в размер на 450 000 лева с ДДС, като отправеното искане от кмета е да бъдат одобрени и предложени за финансиране и двете проектни предложения. Парите са осигурени от държавния бюджет и бе обявено само преди дни – на 11.03.2014 год. по линия на Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Крайният срок за входиране на проектните предложения е точно утре – 28.03 до 17.00 часа, но след задължително решение на местния парламент.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Община Дупница се пробва за 3-и път да осигури пари за 7 села от правителството

  1. DOBRE, NADAI SE KMETE NA PARI OT MAQ MA MANOLOVA.AKO I SE POMOLISH V HORIZANTALNO POLOJENIE MOJE DA DADE. PONE SHTE TI OBESHTAE DE

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien