Община Дупница разреши проблемът с по-високите цени за ток на наемателите на социалните жилища

Община Дупница разреши проблемът с по-високите цени на ел.енергията, която плащаха живеещите в социалните жилища. След среща между зам.кмета Олга Китанова и директора на Дирекция "Европроекти" Славка Петровска с част от ръководството на ЧЕЗ, темата бе обсъдена и казусът разрешен, информират от пресцентъра на Общината. Наемателите вече индивидуално със заявление до ЧЕЗ прехвърлят партидите на свое име и заплащането е вече като за ел.енергия за битови нужди. Досега

Олга Китанова

Олга Китанова

те плащаха с няколко стотинки повече. "Бяхме поели ангажимент до средата на този месец да разрешим проблемът и го направихме. За целта, трябваше да изчистим всички натрупани задължения за ел.енергия от страна на наемателите и Община Дупница направихме този жест, като внесохме дължимата сума, която е в размер на няколко десетки хиляди лева. Това даде възможност да стартира реалното прехвърляне на партиди и вече има прехвърлени такива", обясни Китанова.
"Около 90% от наемателите са коректни в плащането на сметките за ел.енергия. Тези, които досега не са плащали по една или друга причина са предупредени, че ако не си заплатят задълженията, ще бъдат принудени да напуснат жилищата съгласно договорът", уточни Петровска.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien